400 g Härmavili pärmi-lehttainast
3 suurt tavalist sibulat või punast sibulat
1 sl oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
150 g (halukujulist) kitsejuustu
Serveerimiseks:Lase pärmi-lehttainal korralikult sulada.
Rulli lehttainas veidi õhemaks, siis lõika umbes 10x10 cm ruutudeks. Tõsta ahjuplaadile, torka keskelt kahvliga auklikuks ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa sibulad ja palsamiäädikas ning prae keskmisel kuumusel 7-8 minutit, kuni sibulad on pehmenenud.
Jaota palsamiäädikaga praetud sibulad eelküpsetatud lehttainapirukatele. Lõika kitsejuust õhukesteks viiludeks ning laota sibulakattele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas kenasti kuldseks küpsenud. Nirista pirukatele veidi palsamiäädikat ja serveeri.
NIPP: Võid palsamiäädikas praetud sibulad asendada sibulamarmelaadiga!
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kitsejuustu-sibulapirukad
Väikesed lehttainapirukad karamelliseeritud punaste sibulate ning kitsejuustuga. Serveeri koos salatilehtedega - saad kerge eine või kena eelroa.