Kitsejuustu-sibulapirukad

Väikesed lehttainapirukad karamelliseeritud punaste sibulate ning kitsejuustuga. Serveeri koos salatilehtedega - saad kerge eine või kena eelroa.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g Härmavili pärmi-lehttainast

3 suurt tavalist sibulat või punast sibulat

1 sl oliiviõli

2 sl palsamiäädikat

150 g (halukujulist) kitsejuustu

Serveerimiseks:

lehtsalatit

Valmistamine

Lase pärmi-lehttainal korralikult sulada. 

Rulli lehttainas veidi õhemaks, siis lõika umbes 10x10 cm ruutudeks. Tõsta ahjuplaadile, torka keskelt kahvliga auklikuks ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Samal ajal koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa sibulad ja palsamiäädikas ning prae keskmisel kuumusel 7-8 minutit, kuni sibulad on pehmenenud.

Jaota palsamiäädikaga praetud sibulad eelküpsetatud lehttainapirukatele. Lõika kitsejuust õhukesteks viiludeks ning laota sibulakattele.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja pirukas kenasti kuldseks küpsenud. Nirista pirukatele veidi palsamiäädikat ja serveeri.

NIPP: Võid palsamiäädikas praetud sibulad asendada sibulamarmelaadiga!

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

katikoplime
postitatud 04.04.2016 18:44

<p>Väga mõnusad ampsud :D</p> Läheb kindlasti kordamisele!