Paprika-riisiroog

Rosmariiniga maitsestatud riisiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks õli või võid

2 sibulat

1 porru

2 paprikat (punane+roheline)

2,5 dl pikateralist riisi

1 tl rosmariini

soola ja musta pipart

1 sidrun

1-2 sl maitserohelist

kuuma puljongit

Valmistamine

Haki sibul ja hauta võis või õlis pehmeks. Lisa porru ja paprikaribad. Lisa riis, kuumuta läbi. Siis lisa umbes 0,75 l puljongit. Maitsesta rosmariini, soola ja pipraga ning hauta kaane all umbes 20 minutit. Vajadusel lisa veel puljongit.

Enne serveerimist lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ning maitseroheline.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta õli ja köögiviljapuljongit.

Retsept on Taani ajakirjast Femina (14/1991). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 10.06.2010 20:05

Väga mõnus, mahe ja mahlane roog. Hea lisandiks.

Martiina
postitatud 12.07.2017 18:16

Ja aastaid hiljem saan tõdeda, et ikka veel on hea mahlane roog, aga nüüd juba iseseisvaks söögiks, mitte lisandiks :D

Plika3
postitatud 06.09.2011 18:54

Tegin pool kogusest ja asendasin porru porgandiga. Maitses väga hästi :)