Roheline ratatouille

Klassikalise prantsuse köögiviljaroa veidi rohelisem mugandus :)
Austraalia koka Bill Grangeri retsept.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

2-3 rohelist suvikõrvitsat (nn rullkõrvitsat)

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

4 sellerivart

2 rohelist paprikat

2 sl värskeid tüümianilehti

meresoola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsad pikuti neljaks ja seejärel u 1,5-2 cm kuubikuteks. Haki sibul jämedalt. Koori ja viiluta küüslauguküüned. Lõika sellerivarred 1,5 cm juppideks. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ning seejärel lõika paprikad 1,5-2 cm tükkideks.

Kuumuta supilusikatäis õli suurel praepannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa suvikõrvitsatükid ning prae aeg-ajalt õrnalt segades 5-6 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt kuldne. Tõsta praetud suvikõrvitsad suurde ahjuvormi.

Nüüd kuumuta pannil veel 2 sl õli. Lisa sibulad, küüslauk, seller, paprika. Prae segades 5-6 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. Tõsta praetud köögiviljad vormi. Maitsesta kergelt soola ja pipraga, puista peale tüümianilehed.

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit.

Idee: Bill Granger

LISA KOMMENTAAR