3 sl oliiviõli
2-3 rohelist suvikõrvitsat (nn rullkõrvitsat)
1 suur sibul
2 rohelist paprikat
2 sl värskeid tüümianilehti
meresoola ja musta pipart
Lõika suvikõrvitsad pikuti neljaks ja seejärel u 1,5-2 cm kuubikuteks. Haki sibul jämedalt. Koori ja viiluta küüslauguküüned. Lõika sellerivarred 1,5 cm juppideks. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ning seejärel lõika paprikad 1,5-2 cm tükkideks.
Kuumuta supilusikatäis õli suurel praepannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa suvikõrvitsatükid ning prae aeg-ajalt õrnalt segades 5-6 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt kuldne. Tõsta praetud suvikõrvitsad suurde ahjuvormi.
Nüüd kuumuta pannil veel 2 sl õli. Lisa sibulad, küüslauk, seller, paprika. Prae segades 5-6 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. Tõsta praetud köögiviljad vormi. Maitsesta kergelt soola ja pipraga, puista peale tüümianilehed.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit.
Idee: Bill Granger
Roheline ratatouille
Klassikalise prantsuse köögiviljaroa veidi rohelisem mugandus :) Austraalia koka Bill Grangeri retsept.