2 muna
5 dl piima
2.5 dl nisujahu
1 sl sulatatud võid
praadimiseks võid
Seenetäidis:400 g värskeid šampinjone või austerservikuid või šiitake seeni
1 sl õli praadimiseks
200 g ürtidega maitsestatud toorjuustu
1 dl riivitud parmesani või muud juustu
3 sl hakitud värsket peterselli
3 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid
Klopi munad lahti, sega juurde piim, pool jahust, sool ja sulavõi. Sega juurde ülejäänud jahu ning lase umbes pool tundi paisuda.
Prae pannil 12 õhukest ülepannikooki. Kui pannkoogid pannilt taldrikule tõstad, siis aseta iga pannkoogi vahele küpsetuspaberitükk - siis ei hakka pannkoogid üksteise külge kinni.
Valmista täidis. Koori ja haki sibul ja küüslauk, tükelda või viiluta seened. Prae esmalt sibulaid pannil õlis paar minutit, siis lisa seened ja jätka praadimist, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud. Lisa pannile ülejäänud ained, kuumuta läbi.
Aseta igale pannkoogile seenetäidist ning keera rulli. Soovi korral võid pannkoogid eelmisel päeval täita ja külmkappi ootele panna. Enne serveerimist kuumuta ahjus läbi.
Retsept on Soome ajakirjast Kodin Kuvalehti (Sienitäytteiset ohukaiset)
Seenetäidisega pannkoogid
Õhukesed ülepannikoogid seenetäidisega sobivad hästi õhtusöögiks. Maitsvad ka jahtunult!