Etioopia kanahautis

Põnev eksootiline linnuliharoog, kuhu enne serveerimist lisatakse veel keedetud mune.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.3 kg kanakoiba

800 g punast sibulat

150 g võid

2 sl berberé maitseainesegu

5 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 tk küünt küüslauku

1 sl riivitud toorest ingverijuurt

1 dl punast veini

4 dl vett (lisa vähehaaval, kõike ei pruugi vaja minna)

1 tl soola

0.25 tl jahvatatud kardemoni

Lisaks:

6 tk muna

Valmistamine

Eemalda kanakoibadelt nahk, lõika koivad kaheks (poolkoib ja kintsuosa). Pane lihatükid soola või sidrunimahlaga maitsestatud külma vette ootama.
Koori sibulad, haki peeneks.
Kuumuta 1/3 võist potis, lisa sibulad ja prae neid 5-7 minutit, kuni sibulad pehmenevad.
Lisa berberé-maitseainesegu ja tomatipüree. Hauta umbes 15 minutit (vajadusel lisa pool detsiliitrit vett).
Koori küüslauk ja ingver, haki peeneks.
Lisa potti ülejäänud või, seejärel küüslauk ja ingver ning vein. Hauta umbes pool tundi (kui roog kipub kuivale jääma, siis lisa veidike vett).
Lisa lihatükid ja maitsesta soolaga. Kata pott kaanega ning hauta veel 30 minutit. Sega aeg-ajalt.
Võta pott tulelt, sega juurde kardemon.
Keeda munad kõvaks. Koori munad, tee munavalge sisse sisselõiked (aga mitte päris munakollaseni välja). Vahetult enne serveerimist torka munad kastme sisse, et kaste saaks sisselõigetesse imbuda.

Kõrvale paku kodujuustu ja värsket salatit.

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Etiopialainen broileripata)

LISA KOMMENTAAR