Chop Suey on ameerika-hiina roog, mis koosneb lihast (kana, veis, siga, aga ka kala või krevetid), mis on kiiresti köögiviljadega vokitud (idandid, kapsas, varsseller) ja tärklisega paksendatud. Serveeritakse kas riisi või praetud munanuudlitega.
Lõika seafilee, seened ja varsseller õhukesteks viiludeks. Kuumuta vokkpann tuliseks, lisa õli. Prae sealihalõike pidevalt segades 2-3 minutit, tõsta pannilt ja pane köögipaberile nõrguma.
Lisa pannile sibul, prae 1 minut. Lisa seeneviilud ja seller, prae pidevalt segades 2 minutit. Pane lihatükid uuesti vokkpannile, lisa idandatud oad.
Lisa omavahel segatud tärklis-puljong-sojakaste ja kuumuta keemiseni.
Serveeri kohe keedetud riisiga.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.
Retsept on Taani ajakirjast Glad for Mad. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Chop Suey sealihaga
Chop Suey on ameerika-hiina roog, mis koosneb lihast (kana, veis, siga, aga ka kala või krevetid), mis on kiiresti köögiviljadega vokitud (idandid, kapsas, varsseller) ja tärklisega paksendatud. Serveeritakse kas riisi või praetud munanuudlitega.