Chop Suey sealihaga

Chop Suey on ameerika-hiina roog, mis koosneb lihast (kana, veis, siga, aga ka kala või krevetid), mis on kiiresti köögiviljadega vokitud (idandid, kapsas, varsseller) ja tärklisega paksendatud. Serveeritakse kas riisi või praetud munanuudlitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

400 g seafileed

1 hakitud sibul

250 g šampinjone või muid seeni

2 sellerivart

1 karp mungoa idandeid

Kaste:

2 sl maisitärklist

2.5 dl veiselihapuljongit

1 sl sojakastet

Valmistamine

Lõika seafilee, seened ja varsseller õhukesteks viiludeks. Kuumuta vokkpann tuliseks, lisa õli. Prae sealihalõike pidevalt segades 2-3 minutit, tõsta pannilt ja pane köögipaberile nõrguma.

Lisa pannile sibul, prae 1 minut. Lisa seeneviilud ja seller, prae pidevalt segades 2 minutit. Pane lihatükid uuesti vokkpannile, lisa idandatud oad.

Lisa omavahel segatud tärklis-puljong-sojakaste ja kuumuta keemiseni.

Serveeri kohe keedetud riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet. 

Retsept on Taani ajakirjast Glad for Mad. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Triinpvr
postitatud 13.03.2010 22:21

Igal juhul maitses hää.

Pille
postitatud 19.12.2022 11:29

Triinu saadetud foto ka:

Sussi
postitatud 27.02.2011 09:15

Mulle maitses väga, juhuslikult külla tulnud inimene (kahtlustan küll, et ta tuli lõhna peale :) ) kiitis samuti.

Ilse
postitatud 19.12.2022 11:26

Lihtsalt ja maitsvalt, nagu aasia toitudega ikka.