Sealihalõigud tšilli-jõhvikakastmega

Mõnus ja väherasvane sealiharoog, mida võib valmistada nii välisfileest kui ka kondiga karbonaaditükist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 viilu sea välisfileed või karbonaadilõiku (u 1,5 cm paksused)

1 sl õli pintseldamiseks

Tšilli-jõhvikakaste:

2 apelsini mahl

1.2 dl kuiva punast veini või tk portveini või tk punast vermutit

2 tl maisitärklist

4 sl kuivatatud jõhvikaid

4 sl jõhvikamoosi

1-2 hakitud punast tšillit

2-3 peenelt hakitud pesa- ehk šalottsibulat

korralik sorts sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kastmeained väikese poti sisse ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit.
Samal ajal küpseta sealihalõike. Pintselda lihalõigud õliga, maitsesta musta pipraga. Küpseta kuumutatud grillpannil või -ahjus umbes 5 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni liha on kenasti kuldpruun ja läbinisti küps.
Maitsesta kergelt soolaga ning serveeri tšillise jõhvikakastmega.

Lisandiks sobivad veel kartulipuder või mõni muu köögiviljapuder (nt pastinaak, juurseller).

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (Pork Loin Steak with Cranberry and Chilli Sauce)
LISA KOMMENTAAR