Ahjuomlett singi ja juustuga

Kuulsast Lotringi pirukast (Quiche Lorraine) inspireeritud ahjuomlett sobib hästi nt piknikule kaasavõtmiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g peekonit või suitsusinki

6 muna

2 dl piima või kohvikoort

100 g riivitud juustu (nt Saaremaa või Kadaka riivjuust)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20x30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga.

Kui kasutad peekonit, siis lõika see tükkideks ja prae mõõdukalt kuumal pannil kuldseks ja krõbedaks. Kui kasutad sinki, siis lõika see lihtsalt väiksemateks tükkideks.

Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks, siis sega juurde sink/peekon ja juust. Maitsesta soola-pipraga.

Kalla munasegu ahjupannile (soovi korral puista peale veel juustu). Küpseta 30-35 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kenasti kuldne.

Serveeri kuumalt, soojalt või külmalt, kõrvale võid pakkuda nisuleiba, kirsstomateid ja salatilehti.

LISA KOMMENTAAR

Laurentzius
postitatud 12.10.2014 15:28

Tegin brunchi lauale-kõigile väga meelids. Järgmine kord paneksin veidi väiksemasse vormi, siis tuleb omlett natuke kõrgem. Juustuna kasutasin sisse riivituna grana padranot ja peale tavalist ''võileiva'' juustu.

Järgmine anonüümne
postitatud 08.08.2020 17:31

Mõtlesin sama

anonüümne
postitatud 04.12.2016 13:48

Pealkirjas on märgitud, et tegu on: AHJUOMLETT SINGI JA JUUSTUGA. Ometi ainete all, mida omlettis kasutada, on kirjas peekon. Asi ei ole norimises vaid asi on pigem selles, et pealkiri on igati eksitav kui omletti sees ei ole sinki kuigi nimetus on just selline. Ehk peaks retsepti nime muutma- Ahjuomlett peekoni ja juustuga.

kolekoit
postitatud 14.04.2017 19:22

Kasuta kumba tahad. Lugeda oska? ära pirise.... Hea retsept, viis pöialt püsti. luhupidamine

Nipitiri
postitatud 26.11.2017 09:03

Kas nisuleib pole mitte peenleib, st leib, mille tegemiseks kasutatakse nisu. Vastandiks rukkileib, rukkijahust.

Theodora
postitatud 18.10.2017 08:27

Mis asi on nisuleib? Kas mitte sai?

Pille
postitatud 18.10.2017 09:51

Theodora, see on selline kahe otsaga asi. Sai on eestlaste jaoks enamasti selline Kirde saia laadne asi, mis sobib nii moosiga kui ka singi-juustuga söömiseks. Nisuleib või juuretisesai on selline pigem "soolane" lisand :)

Kairi
postitatud 06.03.2018 17:17

Mina riivisin suvikõrvitsat,porgantit ja kartult, juust, pipar sool ja peekonitükid ja natuke veel sinihallitusjuustu.Väga ruttu sai otsa

Omlett
postitatud 12.08.2018 10:18

Mitme kraadi juures seda küpsetama peaks ?

Pille
postitatud 17.08.2018 11:05

Hea omlett, palun loe retsepti avalauset :)

Marge Kimmel
postitatud 01.02.2021 09:34

Väga maitsev roog! Üks meie hommikusöögi lemmikutest :)

Merike Putko
postitatud 02.07.2021 13:53

Sai alles sama retsepti järgi tehtud. Pannilt ta ära kadus. Hea oli.

Mairi Lootus
postitatud 04.07.2021 19:56

Teen koguaeg, ülihea on sinna ära kasutada toiduained, mis on külmkappi liiga kauaks seisma jäänud või lihtsalt toidujääke :)

Ago Teki
postitatud 19.11.2021 11:35

Hiliseks hommikusöögiks üks maitsev ahjuomlett! Mulle meeldib sinna lisada veel kirsstomateid.

Kerli Veri
postitatud 19.11.2021 16:17

Võtsin ka just ahjust :)