150 g peekonit või suitsusinki
6 muna
2 dl piima või kohvikoort
100 g riivitud juustu (nt Saaremaa või Kadaka riivjuust)
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20x30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Kui kasutad peekonit, siis lõika see tükkideks ja prae mõõdukalt kuumal pannil kuldseks ja krõbedaks. Kui kasutad sinki, siis lõika see lihtsalt väiksemateks tükkideks.
Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks, siis sega juurde sink/peekon ja juust. Maitsesta soola-pipraga.
Kalla munasegu ahjupannile (soovi korral puista peale veel juustu). Küpseta 30-35 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kenasti kuldne.
Serveeri kuumalt, soojalt või külmalt, kõrvale võid pakkuda nisuleiba, kirsstomateid ja salatilehti.
Tegin brunchi lauale-kõigile väga meelids. Järgmine kord paneksin veidi väiksemasse vormi, siis tuleb omlett natuke kõrgem. Juustuna kasutasin sisse riivituna grana padranot ja peale tavalist ''võileiva'' juustu.
Mõtlesin sama
Pealkirjas on märgitud, et tegu on: AHJUOMLETT SINGI JA JUUSTUGA. Ometi ainete all, mida omlettis kasutada, on kirjas peekon. Asi ei ole norimises vaid asi on pigem selles, et pealkiri on igati eksitav kui omletti sees ei ole sinki kuigi nimetus on just selline. Ehk peaks retsepti nime muutma- Ahjuomlett peekoni ja juustuga.
Kasuta kumba tahad. Lugeda oska? ära pirise.... Hea retsept, viis pöialt püsti. luhupidamine
Kas nisuleib pole mitte peenleib, st leib, mille tegemiseks kasutatakse nisu. Vastandiks rukkileib, rukkijahust.
Mis asi on nisuleib? Kas mitte sai?
Theodora, see on selline kahe otsaga asi. Sai on eestlaste jaoks enamasti selline Kirde saia laadne asi, mis sobib nii moosiga kui ka singi-juustuga söömiseks. Nisuleib või juuretisesai on selline pigem "soolane" lisand :)
Mina riivisin suvikõrvitsat,porgantit ja kartult, juust, pipar sool ja peekonitükid ja natuke veel sinihallitusjuustu.Väga ruttu sai otsa
Mitme kraadi juures seda küpsetama peaks ?
Hea omlett, palun loe retsepti avalauset :)
Väga maitsev roog! Üks meie hommikusöögi lemmikutest :)
Sai alles sama retsepti järgi tehtud. Pannilt ta ära kadus. Hea oli.
Teen koguaeg, ülihea on sinna ära kasutada toiduained, mis on külmkappi liiga kauaks seisma jäänud või lihtsalt toidujääke :)
Hiliseks hommikusöögiks üks maitsev ahjuomlett! Mulle meeldib sinna lisada veel kirsstomateid.
Võtsin ka just ahjust :)
Ahjuomlett singi ja juustuga
Kuulsast Lotringi pirukast (Quiche Lorraine) inspireeritud ahjuomlett sobib hästi nt piknikule kaasavõtmiseks.