Lillkapsa-juustusupp

Sellest lillkapsasupis on nii sulatatud juustu kui ka riivitud juustu (algretseptis Valio Kuninga Gouda Argipäeva juust).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

sibulat

2 suuremat kartulit

1 suurem lillkapsas

8 dl kanapuljongit

200 g sulatatud juustu

2 dl riivitud Gouda juustu

Serveerimiseks:

oliiviõli

röstitud seesamiseemneid või päevalilleseemneid või kõrvitsaseemneid

meelepärast maitserohelist

Valmistamine

Kuumuta potis või ja prae hakitud sibulat paar minutit. Lisa tükeldatud kartul, õisikuteks murtud lillkapsas ja puljong. Keeda 15-20 minutit ning püreesta saumiksriga.

Tõsta supi sisse sulatatud juust ja riivitud juust. Kuumuta, kuni juustud on sulanud.

Serveeri oliiviõli, meelepäraste seemnete ja ürtidega.

Retsept on Valio retseptivihikust "Juustukunsti meistriteosed". Retsepti autoriks on Hanne Paljak. Pildi tegi KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

Malle Viljandist
postitatud 28.10.2013 17:21

Mina tegin seda suppi see oli väga hea ainult mina panin lillkapsa asemel brokolit ja viinereid tervele perele maitses ja kõik kiitsid. Kindlasti millalgi teen jälle :)

KOKKAMAS95
postitatud 29.10.2013 16:25

Olen ka seda teinud ning kiidan väga aga veidilahjaks jäi peaks mingit liha asja ka sisse penema vms :)