500 g küpsetatud, aurutatud või keedetud peeti
1-2 granaatõuna
väike kimp peterselli (u 1 dl hakitult)
1 väike punane sibul
Kaste:3 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl (valget) palsamiäädikat
0.5-1 tl tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Lõika peet väiksemateks tükkideks, haki petersell ja lõika punane sibul õhukesteks viiludeks.
Sega kausis peet, granaatõunaseemned, petersell ja sibulaviilud kergelt omavahel. Sega kastmeained omavahel, lisa salatile.
Lase enne serveerimist tund aega maitsestuda.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Lantlivs Mat & Vin (9/2011), pildistas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Mitmeid kordi tehtud! Väga hea ja põnev uus salat. Laps sööb samuti hea meelega. :)
Omapärane salat, mida teen kindlasti veel.
Vaieldamatult üks parimatest!
ma ei tea, kas on üldse õige siinse retsepti all kommenteerida, aga igatahes ma jätsin ära sibula, peterselli asemel panin natuke vahemerürdisegu ning kastmesse ei pannud tšillihelbeid ja oli ka väga hea. kiideti ja jõululauale sobis ideaalselt.
See retsept oli suurepärane leid! Ahjus küpsetatud peedikangidega oli see peolauale kaasavõetuna tõeline hitt! Mul on tunne, et tänaseks õhtuks teen seda kordusena, ainult iseendale...
2 lemmikut koos aga tegemisega peab ootama järgmise aastani,granaate pole enam saada
Jätsin sibula välja. Väga maitsev salat, kõikidele sööjatele meeldis.
Granaatõun on lemmik ja saab kindlasti ära proovitud selles salatis:)
Suitsu kana sobiks sinna suurepärasel! mmnam :)
Peet minu üks suur lemmik, selliselt pole ma veel proovinud...täna taas peedi küüslaugu salat..
Mul tekkis esimese korraga sõltuvus. Ise poleks osanud selliseid komponente kokku segada. Aga ma jätsin ka sibula ära ja lisasin veidi kõva (parmesan-tüüpi) juustu laaste. Väga hea oli.
Mina tegin sellist salatit lisades veel pirni ja sinihallitusjuustu, sibula jätsin välja. Sai väga maitsev.
Peedisalat granaatõunaseemnetega
Jõuluselt-talviselt punane tervislik salat.