600 g hästi värsket siiafileed või vimmafileed
1 toores tšillikaun
1 punane sibul
3 dl värsket koriandrit
2.5 dl värskeltpressitud laimi mahla (u 8 laimi)
1 tl suhkrut
0.25 tl soola
Lõika siiafileed väiksemateks tükkideks. Lõika tšilli pikuti pooleks, eemalda seemned. Haki tšillid väikesteks tükkideks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori ja haki küüslauk. Haki koriander.
Tõsta siiatükid kaussi kihiti sibula, küüslaugu, tšilli ja koriandriga.
Sega laimimahl soola-suhkruga, kalla kaussi. Kalatükid peaksid üleni laimimahlaga kaetud olema!
Tõsta kauss külmkappi ja lase 2-3 tundi maitsestuda. Sega kausis olevaid kalatükke selle aja jooksul paar korda.
Retsept on soomlaste ajakirjast MAKU (Siikaceviche), pildi tegi ILSE.
Tegin - väga meeldiv oli, tõepoolest piisas juba 2 tunnist külmkapis. Laime kulus vajaliku koguse mahla saamiseks palju vähem (4, mitte 8). Serveerisin erinevatest kevadistest lehtedest salatipadjal, sõime musta leivaga.
Maitsev, mina panen alati tsitruste segu - laim, greip, apelsiin ja serveerin maisiga nagu peruulased seda teevad. See retsept sobib ka vimmale väga hästi. Tähtis on, et kala on värske :)
Siia-ceviche
Siiakalagi annab ceviche-meetodil valmistada - nagu vana hea äkine, aga veidi krehvtisem :)