1 kg terve kala või 500 kalafileed - nt
turska või lesta või karpkala või meriahvenat
1 tl jämedat meresoola
2 sl peenikesteks ribadeks lõigatud või riivitud ingverijuurt
3 sl peenelt hakitud talisibulat (valge osa)
2 sl sojakastet (või 1 sl heledat ja 2 tl tumedat)
1 sl maapähkliõli
2 tl seesamiõli
värsket koriandrit
Kui kasutad kalafileed, siis patsuta see köögipaberiga kuivaks. Hõõru kenasti soolaga sisse. Aseta kalafileed kuumakindlale taldrikule, puista peale riivitud ingver.
Valmista ette auruti või aseta rest vokkpannile. Pane aurutisse/pannile u 5 cm vett, kuumuta tugeval tulel keemiseni. Aseta kalataldrik aurutisse/restile, kata pealt kaanega ning auruta, kuni kala on valmis (olenevalt fileede paksusest võtab see 5-10 minutit).
Võta taldrik aurutilt ära (kui taldrikule on kogunenud vedelikku, siis kalla see minema). Puista peale talisibul, siis nirista peale mõlemad sojakastmed.
Kuumuta maapähkli- ja seesamiõli väikeses potis, siis kalla kalafileedele. Puista peale koriander ja serveeri.
Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa
Aurutatud kala Kantoni stiilis
Kala aurutamine on populaarseim kala kuumtöötlemise viis (Lõuna-)Hiinas, see konkreetne retsept on Kantoni stiilis. Oleme seda edukalt valmistanud nii lõhefilee, Eesti karpkala filee kui ka terve kodumaise kohaga :)