1 sl õli
1 sl võid
400-500 g (mets)sea südant
2 sibulat
2 sl rummi
soola ja musta pipart
200 g tomatipüreed
1 väike tšillikaun soovi korral
1-2 dl vett või puljongit
3-4 sl hapukoort või crème fraîche'i
hakitud värsket peterselli garneerimiseks
Puhasta süda kelmetest ja soontest, lõika õhukesteks ribadeks. Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks ribadeks. Koori küüslauguküüned ja lõika ribadeks või haki peenelt.
Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli tugeval kuumusel. Lisa liharibad ja pruunista need kergelt ümberringi (vajadusel tee seda jaokaupa, kokku läheb umbes 10 minutit). Tõsta kõrvale.
Lisa potti sibul ja prae umbes 5 minutit mõõdukal tulel. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit.
Lisa potti praetud südameribad, seejärel rumm ning kuumuta minut aega.
Nüüd lisa potti tomatipüree, tšillikaun (kui kasutad) ja vesi. Lisa tüümianioksad, maitsesta soola-pipraga. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel tund-poolteist, kuni liharibad on pehmed ja kaste paksenenud.
Sega juurde hapukoor, kuumuta läbi ja serveeri.
Kõrvale sobivad ahjukartulid või kartulipuder (siis on roog Eesti-hõnguline) või siis keedetud riis (veidi "kreoolisem" :))
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
väga hea, tegin ka metskuldi südamest mille metsas küttisin.
Olen seda rooga korduvalt teinud lambasüdamest. Lihtsalt võrratu.
Minu ammune hautis, süda oli metskuldi oma :)
Minul oli tallesüda, väga mõnus roog sai. Ahjaa, rummi puudumisel kasutasin dzinni ja sobis suurepäraselt.
Hautatud süda tomatikastmega
Meie valmistasime seda Kreooli stiilis rooga metskuldi südamest, aga sobib ka tavalise kodusea süda :)