Vürtsikas lillkapsas

Punjabi (India) roog, sobib hästi Diwali-lauale. Vürtsikas, tervislik ja C-vitamiinirikas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

u 2 cm jupp ingverijuurt väikeste tükkidena

0,5 tl tšillihelbeid

0,5 sl vürtsköömneid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,5-1 dl kuuma vett

500 g värsket lillkapsast või 1 pakk Härmavili lillkapsaõisikuid

soola

hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks.

Kuumuta õli suurel kaanega prae- või vokkpannil. Lisa ingver ja vürtsid, kuumuta mõned sekundid, kuni vürtsid on aromaatsed.

Alanda kuumust, lisa lillkapsaõisikud ning maitsesta soolaga. Lisa pannile sorts kuuma vett, siis kata pann kaanega ning kuumuta 10 minutit või kuni lillkapsas on pehme. Sega aeg-ajalt.

Vahetult enne serveerimist puista roale koriandrilehti.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food.  (October 2011, Spicy cauliflower). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 30.04.2012 13:11

Meite pere viimase aja lemmik lillkapsa vigur. Aga tasub jälgida, mis sorti tšilli parajasti majapidamises on :)

Pille
postitatud 31.01.2024 19:36

Manni pilt ka: