Röstitud lillkapsas küüslaugu ja piiniaseemnetega

Veel üks tore viis röstitud lillkapsa valmistamiseks ja serveerimiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk suuremat lillkapsast

terve pea küüslauku

3 sl oliiviõli

meresoola helbeid

musta pipart

3 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

4-5 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika lillkapsas õisikuteks. Koori küüslauguküüned. Aseta lillkapsaõisikud ja küüslauguküüned suurele ahjupannile ühekordse kihina. Nirista peale oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga.

Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lillkapsas on kaunilt kuldne ja küpsenud. Sega paar korda.

Võta ahjust välja, sega juurde hakitud petersell ja röstitud piiniaseemned. Puista peale veel veidi meresoolahelbeid ning serveeri.

Loe veel:

Mugandatud USA kokandusguru Martha Stewarti retseptist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 26.10.2011 00:47

Superluks, tee või igal õhtul! Kuna olen veidi kaldu hapuka poole, lisasin õliga koos sortsu sidrunimahla ka.

Ene
postitatud 10.08.2012 13:08

suurepärane retsept.

Kybarsepp
postitatud 24.08.2023 18:33

Röstitud lillkapsas on alati ja igast asendist maitsev :)