1.35 kg kartuleid
500 g porgandeid
vett
3 sl maapähkliõli
3 sl hakitud küüslauku
1 sl selleriseemneid
500 g veise antrekooti või kondita abatükk
4 sl võid
2 tl kooritud ja riivitud värsket ingverijuurt
0.5 sl jahvatatud koriandriseemneid
0.5 sl jahvatatud vürtsköömneid
soola ja musta pipart
Pese kartulid hoolega, koori porgandid ja pane mõlemad suurde paksupõhjalisse potti. Lisa 1.25 l vett ning maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ja keeda 35-40 minutit, kuni kartulid on keenud. Kurna, aga hoia keeduleem alles. Lase kartulitel jahtuda, siis koori ja lõika 3-4 cm juppideks. Lõika porgandid 2,5 cm juppideks.
Köögiviljade keetmise ajal lõika veiseliha umbes 3 cm tükkideks. Lõika talisibulate heledam osa 2,5 cm juppideks. Tambi selleriseemned uhmris kergelt katki.
Pane pott uuesti mõõdukalt kuumale tulele, lisa õli. Kui õli on kuum, siis lisa küüslauk ning prae segades umbes 30 sekundit.
Lisa selleriseemned ja hakitud talisibul. Lisa 1,25 dl vett ja kuumuta umbes minut aega, kuni talisibul on veidi pehmenenud.
Lisa tükeldatud veiseliha, maitsesta soola-pipraga. Alanda kuumust ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
Lisa ülejäänud keeduleem, kartulid, porgand, või, ingver, koriandriseemned ja vürtsköömned. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning hauta tasasel tulel 30-35 minutit, kuni liha on pehme ja kaste paksenenud. Sega aeg-ajalt.
Maitsesta soola-pipraga ja serveeri, soovi korral paku kõrvale riisi.
Retsept on USA ajakirjast Saveur (Tibetan beef and potato stew)
Tiibeti veiseliha-kartulihautis
Tiibetis tehakse sellist rooga jakilihast, aga veiselihast saab ka maitsva roa. Serveeri keedetud riisiga.