120 g nisujahu (2 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
2 suurt muna
125 g suhkrut (1,5 dl)
3 sl tumedat rummi (nt Havana Club)
100 g sulatatud võid (jahuta veidi)
4-5 suuremat õuna - sh
Vooderda 24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, küljed määri võiga.
Sega kuivained omavahel. Vahusta munad suhkruga, siis sega juurde rumm. Sega muna-suhkruvahu hulka pool kuivainetest ja siis pool sulavõist, seejärel allesjäänud kuivainesegu ja või.
Soovi korral koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad umbes 2 cm tükkideks. (Mina koduaia õunu ei koori). Sega taina hulka.
Kalla tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on pealt kuldne ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Lase vormis veidi jahtuda, siis tõsta kook koogialusele ja lõika sektoriteks.
Serveeri nt vanillijäätise või crème fraîche'ga.
Retsept on mugandatud Dorie Greenspani raamatust "Around my French table". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin just eile õhtul...sai tõesti imehea! :)
Meil ka tehtud kook. Ajasin ainete järjekorra natuke sassi aga ikka sai hea ja maitsev kook:)
Väga lihtne ja maitsev kook
võtsin selle koogi just ahjus...pidin kohe järele katsetama :-) maitseb tõeliselt hea!
Pole küll võrdlusmomenti, kuid lisasin veel taignasse paki kohupiima (oli vaja lihtsalt realiseerida) ja tulemus oli lihtsalt imeline! Paradiisiõunad andsid mõnusat hapukust. Kindlasti teen veel!
Alkohol aurustub ,maitse jääb
Tahaksin jubedalt kah proovida, aga mida võiksin kasutada rummi asemel (midagi alkoholi vaba). Mis võiks olla sarnase maitsega?
Rummiessents?
:)</br> Mu poeg (4a) tegi seda kooki koolis, sain selle temalt. Me elame Prantsusmaal, nii et - tôesti päris prantsuse kook!</br> Muidugi retsept, mille ta tôi, on lihtsam, rummita ja ôunad-pirnid pooleks.</br> Siin tuntakse seda gâteau Scoobidoo [gato skubidu] nime all.</br>
HAHHAHAHHA VALEPUHA SA ELAD RENSKLIS NARVA ALL
Guugeldasin seda Scoubidou kooki, seal on ka pärm, aga pärm väga ei istu mulle, kas prantsuse versioon on väga kerkinud ja õhuline siis?
Mina võtsin ka selle retsepti aluseks, lisasin porgandi ja jätsin rummi välja (mis kapis oli-ei olnud) ja väga maitsev tuli. Peale panin ploomimoosi magususeks ja maitseks. Tänud retsepti eest, Nami-Namist ikka leiab!
Väga maitsev kook. Rummi kodus polnud, lisasin sortsu mandlilikööri taignasse ja sai hea küll.
Väga hea, lihtne, mahlane, õunane. Nagu peab! Rummi ei olnud aga ka selleta priima.
JUST PROOVISIME.NÜÜD OOTAME MILLAL AHJUST TULEB.....
Ei olnud minu lemmik.
VALMISTAMINE ON TÕESTI IMELIHTNE. OOTAME KUNI AHJUST TULEB... MA ARVAN ET SEE TULEB VÄGA HEA. TEISTEGA ON TOITU VALMISTADA MÕNUS!
Olen teinud korduvalt ja maitseb suurepärane :) täna panin õunte asemel rabarberit. jahu sai pooleks täisteranisu ja tatra oma. rummi polnud kasutasin hispaania veinilikööri muscatel'i. sai jälle hea... rabarberit oleks veel rohkem võinud panna :)
Mina tegin seda Amaretto likööriga ja on imehea :)
Cointreau'ga suurepärane!
See kook on kujunenud meie lemmikuks :)
Väga hea! Siin koogis on järgitud reeglit, et kui juba alkoholi lisada siis ikka nii palju et maitset tunda oleks :). Oli kull rummine.
Väga lihtne teha. Aga mina ka soovitaks teha hapumate õuntega. Otsa sai :)
Valmis :) rummi polnud kodus ja panin vana Tallinna koorelikoori.. Väga hea tuli :) järgmine kord panen hapukamad õunad sisse.
Väga hea oli
Olen proovinud ja kiidan! Mõnusalt mahlane kook on ja rumm annab päris palju juurde. ;)
Ca 30x40 cm ahjuplaadi jaoks teen ma tavaliselt 3x koguse. Jääb üsna kohev kook.
Eesti keeles öeldakse- taigen, käändes- taigna. Mitte "tainas- taina". Pidagem oma ilusast keelest lugu.
Oh jah, hea koogimeister. Millal Sa viimati ÕS-i vaatasid? Mõlemad variandid on eesti keeles lubatud ja juba ammu-ammu on tainas-taina variant eelistatud/soovituslik vorm. Me hoolime Nami-Namis väga ilusast eesti keelest.
Minu meelest oli õunte ja taigna suhe jumala vale. Õunu oli liiga palju ja taigent sinna ümber ei jätkunudki :(
Tegin eile, viimase aja lemmik. Rohkelt õunu ja vähe jahu :)
Proovin ka täna teha.Ootab just ahju minemist.Aga kas 4 suurt õuna pole mitte liiga palju?Mul ainult õunad nagu ongi seal koogivormis.
Sai seda just üleeile tehtud :D
Väga hea kook, palju õunu (parim koogiõun Antonovka) ja hästi rummine!
kook on hea - kuid miks seda hapukoorega (crème fraiche) serveerima peab?
Väga, väga hea kook!
Issand kui mahlane ja hea kook. Kasutasin antonovka õunu ja Bacardi Carta Negra rummi.
Oli maitsev, eriti mõnus oli lõhn, kuid mul jäid õunatükud veidi kõvaks. Vist oleks pidanud kergemini lagunevad õunad võtma..
Tahaks ka proovida. Ehk teen nädalavahetusel.
Kui rummi pole, kas brändi ka sobib?
Jaa, Maris!
Meie pere lemmik õunakook!
Ma pole üldse magusasõber aga KUI hea seee õunakook on!!!! Kiire, lihtne, soodne ja kõik kiidavad, et sa oled parim küpsetaja maailmas, eriti et tegelikult ei ole :)
Tuli väga maitsev!
Väga maitsev ja mahlane õunakook!:)) Lihtne valmistada.
Prantsuse õunakook
Lihtne, mahlane, kodune ja õunane :)
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.