Marineeritud oliivid

Hispaania stiilis marineeritud oliivid ehk aceitunas aliñadas. Kui Sul šerriäädikat käepärast pole, siis kasuta šerrit ja punast veiniäädikat. Kõige parem on kasutada kividega oliive - nendel on rohkem maitset. Kui vähegi võimalik, siis kasuta Hispaania oliive (nt manzanilla, arbequina, sevillano, arauco vm, fotol on hojiblanca oliivid).
Marineeritud oliivid säilivad külmkapis kuni nädala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g soolvees oliive (nt Manzanilla, Arauco, hojiblanca, arbequina, sevillano vms)

1 sl Hispaania külmpressitud oliiviõli

1 sl šerriäädikat või punase veini äädikat

1 tl uhmris kergelt purustatud koriandriseemneid

1 värske tüümianioks (ainult lehti)

1 värske rosmariinioks (ainult lehed)

0.5 tl tšillihelbeid

1-2 küüslauguküünt õhukeste viiludena

Valmistamine

Nõruta oliivid soolveest, pane kaussi. Lisa ülejäänud ained, sega läbi.

Lase enne serveerimist paar tundi maitsestuda.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR