300 g soolvees oliive (nt Manzanilla, Arauco, hojiblanca, arbequina, sevillano vms)
1 sl Hispaania külmpressitud oliiviõli
1 sl šerriäädikat või punase veini äädikat
1 tl uhmris kergelt purustatud koriandriseemneid
1 värske tüümianioks (ainult lehti)
1 värske rosmariinioks (ainult lehed)
0.5 tl tšillihelbeid
1-2 küüslauguküünt õhukeste viiludena
Nõruta oliivid soolveest, pane kaussi. Lisa ülejäänud ained, sega läbi.
Lase enne serveerimist paar tundi maitsestuda.
Marineeritud oliivid
Hispaania stiilis marineeritud oliivid ehk aceitunas aliñadas. Kui Sul šerriäädikat käepärast pole, siis kasuta šerrit ja punast veiniäädikat. Kõige parem on kasutada kividega oliive - nendel on rohkem maitset. Kui vähegi võimalik, siis kasuta Hispaania oliive (nt manzanilla, arbequina, sevillano, arauco vm, fotol on hojiblanca oliivid). Marineeritud oliivid säilivad külmkapis kuni nädala.