2 küpsetatud või keedetud kanafileed või grillitud kanarinnak
3 keedetud muna
1 l tükeldatud rooma salatit või jääsalatit või vesikressi või salatsigurit (või nende kõigi segu)
8 viilu peekonit
paar peotäit kirsstomateid või mõned ploomtomatid
100 g Roquefort'i või muud sinihallitusjuustu
väike punt murulauku
Salatikaste:6 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl punast veiniäädikat või sidrunimahla
soola ja musta pipart
näpuotsaga sinepipulbrit või veidi sinepit
Pese ja kuivata salatilehed, lõika üsna väikesteks tükkideks. Sega kastmeained omavahel, siis sega 2/3 kastmest salatilehtedega. Tõsta salatilehed suurele vaagnale.
Prae peekon krõbedaks ja murra väiksemateks tükkideks.
Lõika (vajadusel luudest-nahast puhastatud) kanaliha väiksemateks tükkideks. Lõika munad sektoriteks. Tükelda tomatid. Murenda sinihallitusjuust väiksemateks tükkideks. Koori avokaado, eemalda kivi ja lõika viljaliha kuubikuteks.
Tõsta kõik komponendid salatipadjale, soovitatavalt kenade ribadena. Puista peale hakitud murulauk, nirista peale ülejäänud kaste ja serveeri.
Prae peekon krõbedaks ja murra väiksemateks tükkideks.
Cobb salat
Cobb's Salad/Cobb Salad on 1930ndatel USAs Hollywoodis (täpsemalt Brown Derby restoranis) leiutatud toekas salat, mida serveeritakse põhiroana. Salatis on roheline (jääsalat, vesikress, Rooma salat, salatsigur), tomat, krõbe peekon, keedu- või grillkana (rinnafilee), muna, avokaado, murulauk, Roqueforti juust ja punase veiniäädikaga vinegrett.