Kammkarbi carpaccio

Ehk toorelt serveeritud õhukesed kammkarbiviilud.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

värskeid kammkarpe

laimimahla

külmpressitud oliiviõli

helbelist meresoola

purustatud musta pipart

tšillihelbeid

värsket koriandrit

Valmistamine

Kui kasutad värskeid kammkarpe, siis puhasta need esmalt (eemalda oranž emaspool ehk 'korall') ja patsuta kuivaks. Lõika õhukesteks ümmargusteks viiludeks, laota need serveerimisalusele.

Nirista peale laimimahla ja oliiviõli, maitsesta soolahelveste, värskelt jahvatatud musta pipra ja tšillihelvestega. Puista peale mõned koriandrilehed.

Pane 15 minutiks külmkappi maitsestuma, siis serveeri.

Loe veel:

Retsept on pärit Juci toidublogist.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.12.2015 21:55

Ajakirjas Toit & Trend (sügis 2015) soovitab Tuuli Mathisen teha analoogset rooga selliste komponentidega: 4 suuremat kammkarpi, 1-2 tl seesamiõli, 2 sl oliiviõli, 1 punane tšilli, värsket ingverit, 2 sl sojakastet, värsket koriandrit.