Paneeritud karbonaad

Paku paneeritud karbonaadi kartulite ja hapukapsaga või hoopis hautatud aedviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-800 g kondiga seakarbonaadi

1 muna

0,5 dl piima

1 dl riivsaia

1-2 sl võid või rasva

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika sea seljatükist 1,5-2 cm paksused lõigud, millest igaühe külge jääb ribikonditükk. Puhasta konditükk kelmest ja vasarda liha kergelt, nii et see jääks umbes sõrmepaksuseks. 

Vormi liha ovaalseks, maitsesta soola-pipraga. Kasta lihalõigud muna-piimasegusse, siis veerta riivsaias. Prae kuumas rasvas helepruuniks. Soovi korral pane karbonaadilõigud 200-kraadisesse ahju 5-10 minutiks järelküpsema.

Enne lauale andmist vala karbonaadid praerasvaga üle. 

Retsept ilmus Pereköögis (oktoober 2009)

LISA KOMMENTAAR