4 l mullivett
1 kg kastanijahu
Pancetta-lisand:280 g pancetta soolapeekonit
2 sl oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
Serveerimiseks:ricotta juustu (Ricotta Salata)
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa sool. Tõsta pott tulelt, sõrista juurde kastanijahu ja sega hoolega. Pane pott taas tulele ning keeda tasasel tulel 40 mnutit.
Võta pott tulelt ja sega puulusikaga hästi tugevasti ja hoolega, kuni saad ühtlase ja sileda polenta. Kalla segu suurele puidust lõikelauale ning vormi märgade käte abil suureks ja veidi lapikuks kettaks.
Lase 30 minutit jahtuda ja taheneda.
Samal ajal lõika pancetta väikesteks kuubikuteks. Kuumuta praepannil oliiviõli, lisa pancetta ja prae kuldpruuniks. Siis lisa pannile palsamiäädikas ja lase sel karamelliseeruda.
Tõsta taldrikule viil polentat, lusikatäis pancetta't ja viil värsket ricotta juustu.
Nirista peale oliiviõli, kaunista värske tüümiani- ja majoraanioksaga.
Retsept on Food Network saatest (Chestnut Polenta with Pancetta, Balsamic Vinegar, and Ricotta: Pattona)
Kastanipolenta ricotta juustu ja pancetta peekoniga
Nägin selle roa valmistamist Travel-kanalilt ja tundus väga põnev ja ahvatlev.