Kastanipolenta ricotta juustu ja pancetta peekoniga

Nägin selle roa valmistamist Travel-kanalilt ja tundus väga põnev ja ahvatlev.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kastanipolenta:

4 l mullivett

soola

1 kg kastanijahu

Pancetta-lisand:

280 g pancetta soolapeekonit

2 sl oliiviõli

2 sl palsamiäädikat

Serveerimiseks:

ricotta juustu (Ricotta Salata)

tüümiani e. aed-liivateed

majoraani

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa sool. Tõsta pott tulelt, sõrista juurde kastanijahu ja sega hoolega. Pane pott taas tulele ning keeda tasasel tulel 40 mnutit.

Võta pott tulelt ja sega puulusikaga hästi tugevasti ja hoolega, kuni saad ühtlase ja sileda polenta. Kalla segu suurele puidust lõikelauale ning vormi märgade käte abil suureks ja veidi lapikuks kettaks.
Lase 30 minutit jahtuda ja taheneda.

Samal ajal lõika pancetta väikesteks kuubikuteks. Kuumuta praepannil oliiviõli, lisa pancetta ja prae kuldpruuniks. Siis lisa pannile palsamiäädikas ja lase sel karamelliseeruda.

Tõsta taldrikule viil polentat, lusikatäis pancetta't ja viil värsket ricotta juustu.

Nirista peale oliiviõli, kaunista värske tüümiani- ja majoraanioksaga.

Loe veel:


Retsept on Food Network saatest (Chestnut Polenta with Pancetta, Balsamic Vinegar, and Ricotta: Pattona)

LISA KOMMENTAAR