Magusad kodujuustu-õunapannkoogid

Väikesed magusad sõrnikulaadsed lusikapannkoogid maitsevad hästi hommikulauas klaasitäie külma piimaga. Serveerimisel võib peale niristada veidi vahtrasiirupit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

330 g Piimameister OTTO kodujuustu

200 g riivitud õuna (u 3 õuna)

3 muna

3-4 sl suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

100 g nisujahu (veidi üle 1,5 dl)

näpuotsaga soola

Praadimiseks:

võid või õli

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamikud. Riivi õunad jämedalt või lõika väikesteks kuubikuteks.

Klopi kausis munad suhkruga lahti, siis sega juurde kodujuust, õunad, jahu, kaneel ja sool.

Prae keskmiselt kuumal pannil võis või õlis väikesed lusikapannkoogid.

Retsept on mugandatud Linda Petti raamatust "Juust" (1984), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Uniquegirl
postitatud 19.10.2009 08:26

Pannkoogid tulevad õhulisemad ja mahlasemad.

Koogi Kata
postitatud 04.05.2010 15:50

Väga maitsvad koogid tulid! Mõnusalt kaneelised ja kodujuust sulas just parajalt sees ära. Kindlasti teen neid teine kordki.

Hexy
postitatud 07.04.2011 21:52

Täitsa head, aga mitte just mu lemmikud

Eve-Lii @ Facebook
postitatud 03.02.2012 10:11

Need on kusjuures ülihead pannkoogid, olen korduvalt neid teinud! Ainult, et jahtuma peavad, enne söömist.

Monica @ Facebook
postitatud 03.02.2012 13:18

Õuna-kodujuustupannkooke olen ka teinud, olid küll head, ka jahtunult.

Annika Kits
postitatud 08.09.2014 12:41

Olid nii populaarsed, et tegijale jäid ainult näpud :) (no paar tykki ikka sain ise ka proovida), igatahes lapsele maitsesid rohkem kui tavalised pannkoogid.

Kristiina T @ FB
postitatud 17.11.2014 08:24

väga maitsvad on, isegi laps sõi ja kiitis :)

muumimamma2
posted on 24.10.2015 12:02

samamooditehtavad pannkoogid kodujuustu asemel keefir,on ka väga maitsvad

Marit
postitatud 25.10.2015 12:56

Üllatavalt maitsvad pannkoogid, mida olen juba mitmeid kordi küpsetanud. Ühel korral lasin kodujuustu läbi sõela ja pannkoogi tekstuur jäi parem. Kindlasti peab pannkooke küpsetama madalamal temperatuuril, et koogikesed seest läbi küpseksid.

Marika
postitatud 10.10.2016 10:18

Need pannkoogid ammu juba meie pere lemmikud!:-)

Kaare
postitatud 21.09.2017 15:49

Mahlased, maitsvad, meeldisid ka jahtunult rohkem.

Kristel Tõldsepp
postitatud 24.09.2017 20:27

Need on imehead!

Marika Kaimre
postitatud 29.10.2017 11:21

Meie pere lemmik pannkoogid!

Aija
postitatud 31.10.2017 14:12

Ülimaitsvad! Aitäh retsepti eest!

Kadi Karine
postitatud 29.09.2019 15:19

Just tegime neid pannkooke. Mõnusad! Korraga magus, soolane ja hapu. Ja sõltuvalt õunast on maitse iga kord veidi erinev.