Kuumuta suures potis vesi, vanillisuhkur, kaneelikoored ja suhkur keemiseni.
Samal ajal pese ja koori pirnid, lõika alumine ots ära. Tõsta pirnid keeduleeme sisse, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni pirnid on pehmed, aga mitte lagunenud!
Kastme jaoks sega kõik ained väikeses potis keskmisel kuumusel. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni kaste pakseneb.
Võta pirnid siirupi seest kurnlusikaga välja ning tõsta magustoidutaldrikutele. Tõsta lusikaga peale sooja kohvikastet.
Serveeri koos vanillijäätisega.
Retsept on mugandatud Bill Grangeri raamatust Feed me now!
Pirnid sooja kohvikastmega
Kaneelisiirupis keedetud pirne serveeritakse sooja kohvimaitselise iirisekastmega. Tõeliselt mõnus dessert!