Spagetid lihapallidega

Vähemalt Suurbritannias on Spaghetti & Meatballs üks populaarsemaid pastaroogi, roog on ka väga populaarne USAs. Mõlemas kohas peetakse seda Itaalia roaks, kuigi Itaalias keegi hakklihapalle tomatikastmes spagettidega ei serveeri :)

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tomatikaste:

lusikatäis oliiviõli

1 hakitud küüslauguküüs

400 g purk konservitud (kirss)tomateid

soola ja musta pipart

Lihapallid:

500 g seguhakkliha

2 sl riivsaia

1 muna

1 tl kuivatatud basiilikut

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

500 g Italpasta spagette vm makarone

värsket basiilikut

riivitud parmesani

Valmistamine

Kuumuta väiksemas potis õli, lisa küüslauk ja prae minut aega. Lisa tomatikonserv ja pool konservipurgitäit vett, maitsesta soola-pipraga ning lase kastmel paarkümment minutit podiseda.

Lihapallide jaoks sega kausis hakkliha, riivsai, muna, basiilik ja sool-pipar. Sega hoolega läbi, siis vormi märgade käte abil umbes pinksipalli suurused pallikesed. Kuumuta suurel praepannil õli, lisa lihapallid hästi kuumale pannile. Siis alanda kuumust ning prae lihapallid mõõdukal tulel ümberringi pruuniks. Pruunistatud lihapallid tõsta tomatikastme sisse maitsestuma.

Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta spagetid, sega lihapallide ja tomatikastmega ning serveeri.

Igale portsjonile riivi peale veidi parmesani ning lisa mõni värske basiilikuleht.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 09.05.2011 23:25

Väga hea oli! Lihtne teha, aga tulemus oli perfektne. :)

Väike kokk
postitatud 06.04.2013 20:35

Suu hakkab vett jooksma...

mari
postitatud 04.11.2013 20:54

kui palju tuleb panna oliiviõli?

Kokkamismeister
posted on 22.06.2019 14:10

Lusikatäis

Kristina P @ FB
postitatud 09.04.2014 18:20

Üks lemmikutest, lihtne ka :)

Eesti mees
postitatud 20.11.2020 15:49

Tundub ülihea!