Marmitako

... ehk Baski tuunikala-köögiviljahautis, mida tuleks valmistada albacore-tuunist ehk pikkuim-tuunist. Seda rooga olevat valmistatud marmitako-kalalaevadel, sealt ka siis nimi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

1 sibul

2 punast ja/või rohelist paprikat

1 küüslauguküüs

1 tl paprikapulbrit

0.5 tl tšillihelbeid

500 g kartulit

200 g purustatud konservitud või tükeldatud tomatit

3 dl kalapuljongit

500 g värsket tuunikala

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul peenelt. Puhasta paprikad seemnetest, lõika tükkideks. Lõika kartulid 1 cm kuupideks. Lõika tuunikalafilee 16 suureks tükiks.

Kuumuta õli sügaval pannil. Lisa sibul ja paprika ning prae tasasel tulel 8 minutit.

Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel 2 minutit.

Lisa kartulid ning kuumuta, kuni kartulid on värvi saanud.

Lisa tomatid ja kalapuljong, maitsesta. Kata pann kaanega ning hauta 10 minutit, kuni kartulid on peaaegu pehmed.

Lisa tuunikalatükid, kata pann kaanega ning hauta veel 10 minutit.

Serveeri krõbeda koorikuga nisuleivaga ning roheliste köögiviljadega.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine. Vaata ka mu sõbranna ja "Nami-Nami kokaraamatu" illustraatori Ximena Maieri marmitako-retsepti.

LISA KOMMENTAAR

karima
postitatud 03.03.2012 20:05

ooo kui m6nus retsept,seda peab kohe proovima

Mari
postitatud 03.04.2014 11:22

Väga hea oli.