4 sl oliiviõli
1 sibul
2 punast ja/või rohelist paprikat
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl tšillihelbeid
500 g kartulit
200 g purustatud konservitud või tükeldatud tomatit
3 dl kalapuljongit
500 g värsket tuunikala
soola ja musta pipart
Haki sibul peenelt. Puhasta paprikad seemnetest, lõika tükkideks. Lõika kartulid 1 cm kuupideks. Lõika tuunikalafilee 16 suureks tükiks.
Kuumuta õli sügaval pannil. Lisa sibul ja paprika ning prae tasasel tulel 8 minutit.
Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel 2 minutit.
Lisa kartulid ning kuumuta, kuni kartulid on värvi saanud.
Lisa tomatid ja kalapuljong, maitsesta. Kata pann kaanega ning hauta 10 minutit, kuni kartulid on peaaegu pehmed.
Lisa tuunikalatükid, kata pann kaanega ning hauta veel 10 minutit.
Serveeri krõbeda koorikuga nisuleivaga ning roheliste köögiviljadega.
Retsept on Briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine. Vaata ka mu sõbranna ja "Nami-Nami kokaraamatu" illustraatori Ximena Maieri marmitako-retsepti.
Marmitako
... ehk Baski tuunikala-köögiviljahautis, mida tuleks valmistada albacore-tuunist ehk pikkuim-tuunist. Seda rooga olevat valmistatud marmitako-kalalaevadel, sealt ka siis nimi.