250 g tumedat šokolaadi
80 g võid
4 muna
150 g suhkrut
100 g röstitud kooritud mandleid
4 sl väike klaas rummi või apelsinilikööri või hästi kvaliteetset palsamiäädikat
1 sl kvaliteetset jahvatatud Itaalia kohvi
Serveerimiseks:Sulata šokolaad ja või vesivannis.
Klopi munakollased suhkruga kohevaks, sega peeneks jahvatatud mandlid. Siis lisa rumm, kohvipulber ja viimasena jahtunud või-šokolaadisegu.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega õrnalt ülejäänud taina hulka.
Kalla võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit - kook peab keskelt niiske jääma!
Lase järgmise päevani jahedas taheneda.
Serveeri toatemperatuuril.
Originaalis keeratakse tort hõbepaberisse, serveerimiseks keeratakse pahupidi ja lõigatakse tükkideks koos hõbepaberiga, mis alles lauas eemaldatakse (vt pilte siin). Kodustes oludes võiks enne serveerimist puistata koogile kakaopulbrit ja seejärel tuhksuhkrut ning seejärel lõigata kook väikesteks viiludeks. Vignolas nauditakse seda kooki kreeka pähkli likööriga (nocino).
Allikas: discoveritalianfood.com, vt ka Torta Barozzi veebilehte. Pildi tegi BLONDIE. Loe ka siit.
Torta Barozzi
Põhja-Itaaliast Vignola linnakesest pärit jahuvaba mandli-kohvikooki on sealses Gollini kondiitriäris valmistatud juba üle saja aasta.
Valmista kook serveerimisele eelneval päeval.