Salsasaida

... ehk valge kala (saida) vürtsika tomatikastme (salsa) ja juustuga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g (külmutatud) saidafileed või muud valget kala

2 sl õli

100 g hakitud sibulat (1 suurem sibul)

300 g paprikat

0.5 tl soola

purustatud musta pipart

pool purki keskmise vürtsikusega salsa-kastet (u 160 g)

2 dl 10% rõõska koort

1-2 dl riivitud juustu (nt emmentali-mozzarella segu)

Valmistamine

Tõsta saida 1-2 tundi enne valmistamist sügavkülmast välja sulama. (Kui kiire on, siis sulata mikroahjus).

Kuumuta pannil veidi õli. Lisa hakitud sibul ja ribadeks lõigatud paprika, prae paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Määri ahjuvorm võiga. Kalla pool sibula-paprikasegust vormi, laota peale kalafileed. Maitsesta soola-pipraga. Sega salsakaste ja rõõsk koor omavahel, kalla vormi. Tõsta peale ülejäänud köögiviljasegu ja puista üle riivitud juustuga.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

Serveeri riisi ja värske salatiga.

Loe veel:


Retsept on mugandatud soomlaste Pirkka-lehelt (Salsaseiti)

LISA KOMMENTAAR