Tomati-kurgisalat

Klassikaline eestipärane salat, mis sobib mitmesuguste roogade lisandiks. Hapukoorekastme kogus sõltub sellest, kui hapukoorene salat Sulle meeldib :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g tomatit

200 g värsket kurki

50 g sibulapealseid

värsket tilli

Hapukoorekaste:

1-2 dl hapukoort

näpuotsaga suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta ja pese tomatid ja kurgid. Lõika korrapärasteks tükkideks. Haki sibulapealsed ja till.

Maitsesta hapukoor soola, pipra ja suhkruga, vala ülejäänud salatiainetele.

Nipid ja soovitused:

  • Retseptis toodud kogused on rangelt soovituslikud ja mõeldud eelkõige algajale kokale. Hapukoore kogus varieerub vastavalt sellelel, kas soovid vedelamat või paksemat salatit.
  • Rohelise sibula lisamine ei ole kohustuslik. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

karl -enn
postitatud 01.05.2013 22:38

mõnus ja tervislik

Hexy
postitatud 15.08.2013 17:11

Maitsev ja lihtne!

Karolin
postitatud 19.08.2022 09:53

Nämm nämm oli!