Suvikõrvitsavorm

... või vormipirukas - nimelt puudub sel pirukal n-ö põhi. Pirukas on maitsev nii kuumalt kui ka külmalt, sobib hästi nt sügispiknikule või lõunasöögikarpi. 

NB! Suvikõrvitsat EI pea enne kasutamist koorima! Soovi korral võid lisada hakitud maitserohelist.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g riivitud suvikõrvitsat

1 suur hakitud sibul

150 g peekonit

5 muna

5 sl õli

100 g riivitud juustu

120 g nisujahu (u 2 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki peekon väiksemateks tükkideks, haki sibul. Prae need kuival kuumal pannil krõbedaks.

Riivi suvikõrvits jämedalt. 

Klopi munad õliga ühtlaseks, sega juurde jahu, küpsetuspulber, siis sibula-peekonisegu, riivitud suvikõrvits ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga. 

Tõsta u 26 cm läbimõõduga vormi, mis on eelnevalt kergelt võiga või õliga üle pintseldatud. 

Kalla võitatud pirukavormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni vormipirukas on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.

Retsept on mugandatud Taani ajakirjast FEMINA (33/1992, Squashtaerte). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karolin
postitatud 28.11.2011 17:08

Imelihtne sega-kokku-pirukas, väga maitsev pealegi. Peale tuli selline veidike krõbedam koorik, mille all pehme ja mahlane ja kohev sisu. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Teeks teinekordki.

Katrin
postitatud 16.06.2012 12:04

Mismoodi ei pea suvikõrvitsat enne koorima?

Pille
postitatud 16.06.2012 19:51

Katrin, suvikõrvitsal on nii õhuke koor, et seda muidugi ei pea koorima. Kui Sa pead silmas neid jalavarresuuruseid ülekasvanud kabatšokke, siis neid peaks esmalt koorima (aga nende jaoks on Nami-Nami otsingus eraldi kirje kabatšokk). Suvikõrvitsate all pean ma silmas erinevaid nooremaid suvikõrvitsalisi - rullkõrvitsad, pallikujulised suvikõrvitsad, patissonid jms.

Aire
postitatud 13.08.2013 18:22

Väga maitsev ja mahlane pirukas. Ma panin nisu- ja kaerajahu pooleks.

Vahva Kahvel
postitatud 01.09.2013 19:31

Proovisin järgi ja väga hea tuli , aitäh:)</br> Ma tegin täistera jahuga mul muud praegu kodus nagu polegi st, nisujahu.</br>

Kris
postitatud 02.09.2013 13:57

Super hea,sai paari tunniga otsa :)

Olga
postitatud 03.09.2013 21:44

Tõesti sai väga maitsev ja toitev, tegin suure plaadiga elektriahjus ja kõike peale muna lisasin topelt koguse.

Karolin N @ FB
postitatud 04.09.2013 07:59

Pidin ka ära proovima selle suvikõrvitsavormi peekoniga. Mõnusalt mahe, pealt krõbe ja seest pehme jäi! Kõrvale tomati-basiiliku-punase sibula salatit:)

Elekas
postitatud 06.09.2013 09:57

Tegin pirukat suitsukanaga.Imelihtne ja maitsev!

Krisanna
postitatud 09.09.2013 23:42

Kas tegin/panin midagi valesti, aga ei söönud muidu koikesööv laps, ega söönud ka koikesööv ema.. Seest oli liiga pehme, meenutas pigem paksu omletti kui pirukat. Kordamisele meie peres ei tule paraku.

Tiina
postitatud 27.08.2014 21:54

Tegin muffinivormides, lisasin pisut tšillit ja maitserohelist. Väga maitsev!

Hanna Härma
postitatud 23.08.2015 16:49

väga head, nii soojalt kohe kui ka praegu külmalt...:) Ma lisasin sinna mingit suitsuvorstijupi viilutatult ja soolale-piprale lisaks SantaMaria Jahimehesegu...

Hexy
postitatud 14.11.2015 22:17

Väga maitsev vormiroog!

Lumehelbeke
postitatud 07.01.2016 19:06

Nisujahu asendasin psülliumiga ning tuli väga hea, teinekord panen keedetud porgandit ja lillkapsast ka juurde.

M
postitatud 28.08.2018 23:27

Kui palju sa psülliumit panid? Mäletad ...

anneli
postitatud 21.07.2016 20:01

väga lihtne ja väga hea, eriti maitsev veidi jahtunult.

Anneli Suigusaar
postitatud 26.07.2016 14:25

Järgi proovitud ja julgen soovitada, väga maitsev oli.

Raili Grossman
postitatud 26.07.2016 22:56

Olen seda mitu aastat küpsetanud ja minu täielik lemmik, söövad ka need kes tavaliselt suvikõrvitsat ei armasta.

Triin Aermates
postitatud 27.07.2016 09:26

Hea tuli, aitäh!

PilleRiin
postitatud 29.07.2016 15:17

Nii, panin peekonit rohkem, suvikõrvitsat ei kaalunud.. Igatahes laualt kadus kiiremini kui magus kook :) Muud õhtusööki ei olnudki.

Kaire K
postitatud 31.07.2016 23:01

Super-Lux

Tiiu Savelli
postitatud 02.08.2016 19:17

Aitäh hea retsepti eest, tuli väga maitsev! Osa tavalisest jahust asendasin täisteranisujahuga ja juustu-sinki panin rohkem :)

Reet
postitatud 17.08.2016 22:26

Proovisin järele, väga maitsev toit sai ja kindlasti leiab koha tihedamaks kasutamiseks. :)

axik
postitatud 05.09.2016 18:37

Hmmm, suvikõrvitsaomlett, ei midagi erilist. Ei korda.

Kadi Ovsjannikov
postitatud 26.08.2018 09:34

Kas jahu saaks asendada mingi teise jahuga? On keegi teinud?

Tiiu Kumar
postitatud 27.08.2018 15:25

Ei ole ise proovinud, aga peekoni-suvikõrvitsa vormi retseptis on pakutud psülliumi (sarnane Nami-nami retsept, lisaks veel fetajuustu - väga hea tuli).

Kokatädi
postitatud 24.10.2018 19:35

Väga maitsev, läheb meie pere lemmikretseptide hulka.

Pille
postitatud 16.08.2019 12:46

Tegin pakitäie nn pitsasingiga/pitsakattega, mõnus oli! Täna proovin uuesti, aga suurema plaadipirukana.

Pille
postitatud 05.10.2023 20:41

Üks minu vana foto ka siia, tehtud aastast 2016:

katrin
postitatud 26.08.2019 18:04

ülimaitsev!

Ülle Tabun
postitatud 17.07.2020 10:23

Väga maitsev. Soovitan küpsetada. Jääb mõnusalt kohev.

Ülle Tabun
postitatud 20.07.2020 12:10

Väga maitsev. Soovitan küpsetada. Jääb mõnusalt kohev.

markor
postitatud 05.08.2022 18:46

Lisasin retseptile köögikoort 200 ml ja poole suurest punasest paprikast, kuid võib olla ka terve paprika, jääb ilusam. Lisaks maitsestasin sibula, pizzakatte ja paprika praadimissegu muskaadi, koriandri, musta pipra, soolaga ning lisasin veidi tšillipipart ka. 12-aastane laps sõi ja kiitis, nii soojana kui külmana. Suvikõrvitsat võib olla ka kuni 900 g riivitult. Peale puistasin ka juustu. SOOVITAN KÕIGILE!

Janne T.
postitatud 10.08.2023 18:11

Valmis! Lisaks panin natuke kukeseeni ka ja kui saaks seda lõhna edasi saata, mmmm!

Terje K.
postitatud 11.08.2023 13:34

Häbematuselt hea jah! Mina teen toortatrajahuga - sobivad mõlemad, hele ja tume.