500 g riivitud suvikõrvitsat
1 suur hakitud sibul
150 g peekonit
5 muna
5 sl õli
100 g riivitud juustu
120 g nisujahu (u 2 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
soola ja musta pipart
Haki peekon väiksemateks tükkideks, haki sibul. Prae need kuival kuumal pannil krõbedaks.
Riivi suvikõrvits jämedalt.
Klopi munad õliga ühtlaseks, sega juurde jahu, küpsetuspulber, siis sibula-peekonisegu, riivitud suvikõrvits ja riivitud juust. Maitsesta soola-pipraga.
Tõsta u 26 cm läbimõõduga vormi, mis on eelnevalt kergelt võiga või õliga üle pintseldatud.
Kalla võitatud pirukavormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni vormipirukas on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.
Retsept on mugandatud Taani ajakirjast FEMINA (33/1992, Squashtaerte). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Imelihtne sega-kokku-pirukas, väga maitsev pealegi. Peale tuli selline veidike krõbedam koorik, mille all pehme ja mahlane ja kohev sisu. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Teeks teinekordki.
Mismoodi ei pea suvikõrvitsat enne koorima?
Katrin, suvikõrvitsal on nii õhuke koor, et seda muidugi ei pea koorima. Kui Sa pead silmas neid jalavarresuuruseid ülekasvanud kabatšokke, siis neid peaks esmalt koorima (aga nende jaoks on Nami-Nami otsingus eraldi kirje kabatšokk). Suvikõrvitsate all pean ma silmas erinevaid nooremaid suvikõrvitsalisi - rullkõrvitsad, pallikujulised suvikõrvitsad, patissonid jms.
Väga maitsev ja mahlane pirukas. Ma panin nisu- ja kaerajahu pooleks.
Proovisin järgi ja väga hea tuli , aitäh:)</br> Ma tegin täistera jahuga mul muud praegu kodus nagu polegi st, nisujahu.</br>
Super hea,sai paari tunniga otsa :)
Tõesti sai väga maitsev ja toitev, tegin suure plaadiga elektriahjus ja kõike peale muna lisasin topelt koguse.
Pidin ka ära proovima selle suvikõrvitsavormi peekoniga. Mõnusalt mahe, pealt krõbe ja seest pehme jäi! Kõrvale tomati-basiiliku-punase sibula salatit:)
Tegin pirukat suitsukanaga.Imelihtne ja maitsev!
Kas tegin/panin midagi valesti, aga ei söönud muidu koikesööv laps, ega söönud ka koikesööv ema.. Seest oli liiga pehme, meenutas pigem paksu omletti kui pirukat. Kordamisele meie peres ei tule paraku.
Tegin muffinivormides, lisasin pisut tšillit ja maitserohelist. Väga maitsev!
väga head, nii soojalt kohe kui ka praegu külmalt...:) Ma lisasin sinna mingit suitsuvorstijupi viilutatult ja soolale-piprale lisaks SantaMaria Jahimehesegu...
Väga maitsev vormiroog!
Nisujahu asendasin psülliumiga ning tuli väga hea, teinekord panen keedetud porgandit ja lillkapsast ka juurde.
Kui palju sa psülliumit panid? Mäletad ...
väga lihtne ja väga hea, eriti maitsev veidi jahtunult.
Järgi proovitud ja julgen soovitada, väga maitsev oli.
Olen seda mitu aastat küpsetanud ja minu täielik lemmik, söövad ka need kes tavaliselt suvikõrvitsat ei armasta.
Hea tuli, aitäh!
Nii, panin peekonit rohkem, suvikõrvitsat ei kaalunud.. Igatahes laualt kadus kiiremini kui magus kook :) Muud õhtusööki ei olnudki.
Super-Lux
Aitäh hea retsepti eest, tuli väga maitsev! Osa tavalisest jahust asendasin täisteranisujahuga ja juustu-sinki panin rohkem :)
Proovisin järele, väga maitsev toit sai ja kindlasti leiab koha tihedamaks kasutamiseks. :)
Hmmm, suvikõrvitsaomlett, ei midagi erilist. Ei korda.
Kas jahu saaks asendada mingi teise jahuga? On keegi teinud?
Ei ole ise proovinud, aga peekoni-suvikõrvitsa vormi retseptis on pakutud psülliumi (sarnane Nami-nami retsept, lisaks veel fetajuustu - väga hea tuli).
Väga maitsev, läheb meie pere lemmikretseptide hulka.
Tegin pakitäie nn pitsasingiga/pitsakattega, mõnus oli! Täna proovin uuesti, aga suurema plaadipirukana.
ülimaitsev!
Väga maitsev. Soovitan küpsetada. Jääb mõnusalt kohev.
Väga maitsev. Soovitan küpsetada. Jääb mõnusalt kohev.
Lisasin retseptile köögikoort 200 ml ja poole suurest punasest paprikast, kuid võib olla ka terve paprika, jääb ilusam. Lisaks maitsestasin sibula, pizzakatte ja paprika praadimissegu muskaadi, koriandri, musta pipra, soolaga ning lisasin veidi tšillipipart ka. 12-aastane laps sõi ja kiitis, nii soojana kui külmana. Suvikõrvitsat võib olla ka kuni 900 g riivitult. Peale puistasin ka juustu. SOOVITAN KÕIGILE!
Valmis! Lisaks panin natuke kukeseeni ka ja kui saaks seda lõhna edasi saata, mmmm!
Häbematuselt hea jah! Mina teen toortatrajahuga - sobivad mõlemad, hele ja tume.
Minu selle suve hitt! Juba kolmas sai eile tehtud. Nii hea! Kusjuures eile kasutasin grillimise jǎäke peekoni asemel.
Mina kasutan nisujahu asemel riisijahu.
Suvikõrvitsavorm
... või vormipirukas - nimelt puudub sel pirukal n-ö põhi. Pirukas on maitsev nii kuumalt kui ka külmalt, sobib hästi nt sügispiknikule või lõunasöögikarpi.
NB! Suvikõrvitsat EI pea enne kasutamist koorima! Soovi korral võid lisada hakitud maitserohelist.