Täidise jaoks peenesta keedetud kops ja prae koos sibulaga rasvas läbi. Lisa hakitud keedetud muna, 1/2 toorest muna ja jahu.
Rulli tainas lahti, lõika tükkideks ja tõsta tainatükkidele täidisekuhjakesed. Vormi pirukateks. Määri pirukad pealt ülejäänud munaga, soovi korral puista peale veidi riivitud juustu.
1 kg taina kohta arvesta lahtisele pirukale 1-1,2 kg täidist, väikestele pirukatele 500-600 g täidist.
kasutasin pärmitainast, tegin väikesed pirukad. maitse oli võrreldes lõhnaga hea, aga ma pole suur lihapirukafänn, ka kopsupirukad ei vaimustanud mind eriti. teised kõik olid meeldivalt üllatunud, et kopsust nii head pirukad said.
mina teen sisu natuke teisiti: keedumuna ei ole pannud, aga panen rohkelt sibulat ja ka küüslauku. Sibul teeb sisu veel mahlasemaks ja küüslauk passib maitselt. järgmisel korral panen keedumuna ka!
Kopsupirukad
Pärmi- või muretainast valmistatud pirukad veidi ebahariliku lihatäidisega.