Kopsupirukad

Pärmi- või muretainast valmistatud pirukad veidi ebahariliku lihatäidisega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg (kiir-) pärmitainast või muretainast

Täidis:

500 g keedetud kopsu

50 g sibulat

100 g rasva

soola ja musta pipart

1 keedetud ja 1 toores muna

1-2 sl nisujahu

Valmistamine

Tainaks sobib pärmi-, kiirpärmi- või muretainas.

Täidise jaoks peenesta keedetud kops ja prae koos sibulaga rasvas läbi. Lisa hakitud keedetud muna, 1/2 toorest muna ja jahu.

Rulli tainas lahti, lõika tükkideks ja tõsta tainatükkidele täidisekuhjakesed. Vormi pirukateks. Määri pirukad pealt ülejäänud munaga, soovi korral puista peale veidi riivitud juustu.

1 kg taina kohta arvesta lahtisele pirukale 1-1,2 kg täidist, väikestele pirukatele 500-600 g täidist.

Juuresolevad fotod saatis kasutaja HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 31.12.2008 09:24

kasutasin pärmitainast, tegin väikesed pirukad. maitse oli võrreldes lõhnaga hea, aga ma pole suur lihapirukafänn, ka kopsupirukad ei vaimustanud mind eriti. teised kõik olid meeldivalt üllatunud, et kopsust nii head pirukad said.

Katrin
postitatud 23.08.2018 12:40

mina teen sisu natuke teisiti: keedumuna ei ole pannud, aga panen rohkelt sibulat ja ka küüslauku. Sibul teeb sisu veel mahlasemaks ja küüslauk passib maitselt. järgmisel korral panen keedumuna ka!