2 kg värskeid rannakarpe
25 g võid
1-2 hakitud pesa- ehk šalottsibulat
1 hakitud küüslauguküüs
0.5-1 tl mahedat karripulbrit
1 hakitud sellerivars
1.5 dl kuiva valget veini
0.5 dl 35% rõõska koort
hakitud värsket peterselli
Hõõru rannakarbid jooksva külma vee all harjaga puhtaks, vajadusel eemalda "habe". Eemalda kõik katkised karbid ja need, mis koputamisel ei sulgu.
Sulata suures kaanega potis või. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta mõõdukal tulel umbes 5 minutit, kuni sibulad on kuldsed.
Lisa karripulber ja hakitud varsseller, kuumuta minut aega.
Kalla juurde vein ja rõõsk koor. Lisa hoolega puhastatud värsked rannakarbid, pane kohe kaas potile peale ning keeda tugeval kuumusel, kuni kaas "hüppama" hakkab. Raputa potti aeg-ajalt hoolega, siis küpsevad rannakarbid ühtlaselt. Piilu kaane alla, kas kõik karbid on avanenud. Kui mitte, siis keeda veel paar sekundit.
NB!!! Rannakarpide keetmisprotsess ei tohiks võtta kauem kui 4-5 minutit, muidu keevad üle!
Viska kõik avanemata karbid minema.
Puista ülejäänud karpidele hakitud petersell ning serveeri värske saiaga.
Retsept on mugandatud Juci toidublogist.
Rannakarbid karrileemes
Mõnusalt aromaatse-vürtsika leemega rannakarbid.