Peedi-fetajuustupirukas

Kaunivärviline einepirukas, mida võib valmistada nii keedetud kui ka röstitud peedist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

180 g nisujahu

0.5 tl soola

0.5 tl suhkrut

100 g külma hakitud võid

paar lusikatäit vett

Täidis:

200 g fetajuustu

2 muna

1.5 dl piima või 10% rõõska koort

punet või tilli

musta pipart

300 g keedetud või röstitud peeti

Valmistamine

Valmista esmalt pirukapõhi. Sega jahu, sool, suhkur, siis haki juurde tükeldatud külm või. Kui tainas on ühtlaselt purune, siis lisa lusikatäis või paar külma vett ning suru tainas ühtlaseks. Vajuta lapikuks kettaks, lase 30 minutit jahedas taheneda. Siis suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.

Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni servad on kergelt kuldsed.

Riivi keedetud või röstitud peet jämeda riiviga, laota ühtlase kihina eelküpsetatud pirukapõhjale.

Murenda fetajuust pisikesteks tükkideks, puista ühtlase kihina peedikihile. 

Klopi munad piimaga lahti, maitsesta pune/tilli ja musta pipraga. Kalla pirukale.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Inspiratsiooniallikas: Molly @ Orangette, 2005

LISA KOMMENTAAR

Svea
postitatud 16.03.2011 16:16

Eile tegin, väga hea oli :)

perenaine
postitatud 20.03.2011 11:05

Väga lahe pirukas, soojalt soovitan. Mõnus maitseelamus kartuli või makaroni asemel, sobib ka väga hästi praekõrvale. kindlasti teen veel

Hexy
postitatud 27.07.2013 15:58

hea pirukas, ka külalised jäid rahule