180 g nisujahu
0.5 tl soola
0.5 tl suhkrut
100 g külma hakitud võid
paar lusikatäit vett
Täidis:200 g fetajuustu
2 muna
1.5 dl piima või 10% rõõska koort
300 g keedetud või röstitud peeti
Valmista esmalt pirukapõhi. Sega jahu, sool, suhkur, siis haki juurde tükeldatud külm või. Kui tainas on ühtlaselt purune, siis lisa lusikatäis või paar külma vett ning suru tainas ühtlaseks. Vajuta lapikuks kettaks, lase 30 minutit jahedas taheneda. Siis suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.
Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni servad on kergelt kuldsed.
Riivi keedetud või röstitud peet jämeda riiviga, laota ühtlase kihina eelküpsetatud pirukapõhjale.
Murenda fetajuust pisikesteks tükkideks, puista ühtlase kihina peedikihile.
Klopi munad piimaga lahti, maitsesta pune/tilli ja musta pipraga. Kalla pirukale.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Inspiratsiooniallikas: Molly @ Orangette, 2005
Peedi-fetajuustupirukas
Kaunivärviline einepirukas, mida võib valmistada nii keedetud kui ka röstitud peedist.