1 suur ja rammus broilerkana
200 g Hellmann's Original majoneesi
3 sl ketšupit
soola ja musta pipart
riivitud ingverijuurt
1 sl mett
1 apelsin
Hõõru kana julgelt soolaga sisse. Lõika apelsin pooleks, hõõru kana ka apelsinipoolikuga üle. Apelsinipoolikud pista seejärel kana kõhtu.
Sega kokku Hellmann's Original majonees, ketšup, purustatud küüslauk, mesi, pipar ja ingver. Määri pool segust kanale.
Tõsta kana ahjupotti, lisa veidi vett. Kata ahjupott kaanega ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-45 minutit.
Siis võta potilt kaas, soovi/vajaduse korral keera kana ümber. Määri peale ülejäänud majoneesisegu.
Küpseta veel umbes pool tundi.
Serveeri riisi ja rohelise salatiga, kindlasti paku juurde ka poti põhja kogunenud kastet.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kana oli hea ikka, aga apelsinimaitset ei olnud absoluutselt juures. Kui siis oli veidi apelsini-majoneesine see vedelik, mis ahjunõu põhja kogunes. Et oleks tõeline apelsinikana, siis tuleks teha korralik vängem apelsinimarinaad ja kana selles hoida vähemalt tund või kaks. Niisama hõõrumine küll ei mõjunud. Aga muidu hea ikka, tegin nii nagu kirjas + panin posu köögivilju ka ahjuvormi (kartul, porgand, pastinaak), need segasin enne õli, vahemereürtide segu ja soolaga.
Kana jäi mahlane ja maitsev. Apelsini maitse võibolla tõesti jääb tahaplaanile aga kaste, mis poti põhja tekib on see-eest ka superluks.
Pidulik majoneesikana
Serveeri riisi ja rohke rohelise salatiga.