Pidulik majoneesikana

Serveeri riisi ja rohke rohelise salatiga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur ja rammus broilerkana

200 g Hellmann's Original majoneesi

3 sl ketšupit

4 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

riivitud ingverijuurt

1 sl mett

1 apelsin

Valmistamine

Hõõru kana julgelt soolaga sisse. Lõika apelsin pooleks, hõõru kana ka apelsinipoolikuga üle. Apelsinipoolikud pista seejärel kana kõhtu.

Sega kokku Hellmann's Original majonees, ketšup, purustatud küüslauk, mesi, pipar ja ingver. Määri pool segust kanale.

Tõsta kana ahjupotti, lisa veidi vett. Kata ahjupott kaanega ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-45 minutit.

Siis võta potilt kaas, soovi/vajaduse korral keera kana ümber. Määri peale ülejäänud majoneesisegu.

Küpseta veel umbes pool tundi.

Serveeri riisi ja rohelise salatiga, kindlasti paku juurde ka poti põhja kogunenud kastet. 

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kontrolli, et ketšup ja majonees on gluteenivabad. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ruta
postitatud 25.10.2011 10:25

Kana oli hea ikka, aga apelsinimaitset ei olnud absoluutselt juures. Kui siis oli veidi apelsini-majoneesine see vedelik, mis ahjunõu põhja kogunes. Et oleks tõeline apelsinikana, siis tuleks teha korralik vängem apelsinimarinaad ja kana selles hoida vähemalt tund või kaks. Niisama hõõrumine küll ei mõjunud. Aga muidu hea ikka, tegin nii nagu kirjas + panin posu köögivilju ka ahjuvormi (kartul, porgand, pastinaak), need segasin enne õli, vahemereürtide segu ja soolaga.

Ilse
postitatud 17.01.2020 14:17

Kana jäi mahlane ja maitsev. Apelsini maitse võibolla tõesti jääb tahaplaanile aga kaste, mis poti põhja tekib on see-eest ka superluks.