400-500 g kana rinna- või kintsufileed
1 muna
2 sidrunit
1 sl sojakastet
1 tl seesamiõli
4 sl maisitärklist
1 sl maapähkliõli või muud mahedamaitselist toiduõli
2 talisibulat või mõned rohelise sibula varred
Klopi kausis muna, hakitud küüslauk, 1 sidruni riivitud koor, sojakaste, seesamiõli ja maisitärklis ühtlaseks.
Lõika kana umbes 2 cm kuubikuteks ja sega marinaadi hulka. Lase vähemalt 15 minutit, soovitavalt tund aega, maitsestuda.
Kuumuta pannil maapähkliõli hästi tuliseks. Lisa jaokaupa kanatükid ja prae ümberringi kuldpruuniks (kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed - vajadusel tõsta või alanda panni kuumust). Praetud kanatükid tõsta ajutiselt kõrvale, et pannile järgmised kanatükid (ja veidi õli) lisada.
Kui kõik kanatükid on praetud, siis pane need uuesti pannile. Lisa ühe sidruni pressitud mahl, sega läbi - maitse rooga - soovi korral lisa veel sojakastet või sidrunimahla.
Lisa tükeldatud talisibulad, sega läbi ja serveeri kohe koos kuuma riisiga.
Retsept on tugevasti mugandatud Wynnie Chan'i raamatust "Fresh Chinese". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga hea ja lihtne retsept. Kana oli mõnusa kerge maitsega, sobis suurepäraselt salati kõrvale :)
Ma soovitan esmakordsel katsetamisel lisada alustuseks ühe sidruni mahla - ja pärast valmimist proovida, kas roog vajab veel sidrunit või sojakastet näiteks. Sidrunid on nii erineva suurusega ju.
Hästi maitsev, mul oli kana nahata kintsufilee ja kasutasin algul pool ja pärast pool sidrunit. Kõrvale oli seekord punane riis aga ma kujutan ette et valge riisiga on veel mõnusam. Lihtne teha ka, kindlasti teen veel.
Hiina sidrunikana
Veidi kergem ja kalorivaesem versioon populaarsest Kantoni piirkonna roast.