Piparmündised šokolaadiruudud

Selle koogi valmistamiseks on vaja piparmündišokolaadi

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

3 dl suhkrut

3 tk muna

5 dl nisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

3 sl kakaopulbrit

1.5 dl piima

150 g piparmündimaitselist šokolaadi

1 dl hakitud sarapuupähkleid

Glasuur:

200 g tumedat šokolaadi

300 g tuhksuhkrut

5 sl kanget musta kohvi

5 sl sulatatud võid

soovi korral paar tilka piparmündiekstrakti või -õli

Valmistamine

Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa ükshaaval segades munad.
Sega kuivained omavahel ja lisa vaheldumisi piimaga või-suhkruvahule.
Haki šokolaad terava noa abil väikesteks tükkideks ning sega koos hakitud pähklitega taina hulka.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit.
Lase koogil jahtuda.
Valmista glasuur. Sulata šokolaad, sega juurde tuhksuhkur, kohv ja sulatatud või. Määri jahtunud koogile.
Lase veidi jahedas taheneda.

Retsept on Mansikkamäki toidublogist (Minttusuklaapalat)
LISA KOMMENTAAR