150 g kinoa seemneid (2 dl)
4 dl vett
2 saledamat suvikõrvitsat
8 rohelist sibulat või talisibulat (lõika viiludeks)
200 g poolitatud kirsstomateid
1 peenelt hakitud punane tšilli
200 g murendatud fetajuustu
kimp hakitud värsket peterselli
Salatikaste:2 sl punast veiniäädikat või sidrunimahla
4 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Loputa kinoa jooksva külma vee all. Siis pane soolaga maitsestatud vette ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta kaane all 15-20 minutit, kuni vesi on imendunud ja kinoa paisunud. Nõruta, siis loputa külma vee all ja nõruta uuesti hoolega.
Lõika suvikõrvitsal otsad maha, siis lõika köögiviljakoorijaga õhukesteks pikkadeks laastudeks või haki väikesteks kuubikuteks.
Sega vispliga äädikas/sidrunimahl ja õli omavahel, maitsesta soola-pipraga.
Pane ülejäänud ained suurde kaussi, nirista peale salatikaste ning sega kergelt läbi.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive (August 2010).
Kinoasalat suvikõrvitsa ja fetaga
Rõõmsavärviline ja tervislik suvine salat.