350-400 g biskviitpõhi (tordipõhi) või 4 suurt muna
125 g suhkrut (1,5 dl)
60 g nisujahu (1 dl)
55 g kartulitärklist (1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Niisutamiseks:veega lahjendatud konjakit
Võikreem:300 g toasooja pehmet võid
200 g magusat suhkruga kondenspiima
1.5 dl tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
Trühvlipuru:1.5 dl tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
paar lusikatäit vett või vee-konjakisegu
Kui küpsetad biskviidi ise, siis tee seda päev varem (siis on seda lihtsam kihtideks lõigata). Vahusta munad suhkruga tugevaks ja kohevaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sega õrnalt munavahu hulka. Kalla võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivromi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni biskviit on helepruun ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Võta ahjust välja, lase veidi vormis jahtuda. Eemalda vormist ja lase täielikult jahtuda.
Kreemi valmistamiseks klopi toasoojad komponendid kausis kohevaks (kasuta kas miksrit või puulusikat).
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta alumine kiht tordialusele ja pintselda vee-konjakiseguga. Määri peale kolmandik võikreemist. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, pintselda vee-konjakiseguga ja kaunista kreemikihiga. Kata pealmise biskviidikihiga, niisuta vee-konjakiseguga. Määri ülejäänud kreem koogi peale ja külgedele.
Purukatte tegemiseks sega kausis kakaopulber ja tuhksuhkur, siis lisa teelusikakaupa kas vett või vee-konjakisegu (kui seda biskviidikihtide niisutamisest üle jäi). Mudi sõrmede abil, kuni saad ühtlase ja veidi niiske peene puru. Puista purukate koogi peale ja külgedele.
Traditsiooniliselt kaunistatakse trühvlitort võikreemist roosidega, aga võib kasutada ka martsipanist või šokolaadist kaunistusi.
Lase enne serveerimist umbes ööpäev jahedas maitsestuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Trühvlitort
Klassikaline kohvikutort - konjaki või brändiga immutatud biskviittort võikreemi ja trühvlipuruga.