Kreveti-avokaadosalat greibiga

Lihtne pidulik salat, mida serveeritakse greibipoolikutes.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 (punase viljalihaga) greipi

2 küpset avokaadot

450 g koorimata krevette (u 175 g kooritult)

Salatikaste:

0.5 dl oliiviõli

3 sl kontsentreeritud apelsinimahla

1 sl õunaäädikat

1 sl värskelt riivitud ingverijuurt

soola

Kaunistuseks:

värsket koriandrit

rukolat e. põld-võõrkapsast

Valmistamine

Valmista esmalt salatikaste.

Lõika greibid pooleks, uurista viljaliha välja ja lõika greipfruut segmentideks. Koori avokaado, lõika väikesteks tükkideks ja lisa greibitükkidele. Koori krevetid.

Jaota krevetid, avokaado ja greip greibipoolikutesse. Nirista peale salatikaste ja kaunista mõne rukola ja koriandrilehega.

Nipid ja soovitused:

  • Kõige parem on kasutada keedetud koorimata krevette. Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil esmalt korralikult sulada. Valmiskooritud krevette ei soovitata.

Loe veel:

Rootsi koka Per Gustafssoni retsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR