Soe paprikasalat

Sobib nii lisandiks kui ka nt rootsi lauale. Salatit võib serveerida nii soojalt kui ka jahtununa järgmisel päeval.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 tk paprikat (2 punast, 2 kollast, 2 rohelist)

1 tk tšillikauna (soovi korral)

3 tk küünt küüslauku

2 tk tomatit

0.5 dl õli

1 tk sidrunit (mahl)

suur peotäis värsket basiilikut ja/ või peterselli

meresoola

musta pipart

Valmistamine

Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja lõika paprikapoolikud ribadeks. Kui kasutad tšillit, siis haki see peeneks. Koori küüslauguküüned, tambi puruks. Tükelda tomatid.
Kuumuta pannil õli. Lisa paprika, tšilli ja küüslauk. Kuumuta paar minutit pidevalt segades.
Lisa tomatid, sidrunimahl ja hakitud ürdid. Maitsesta soola-pipraga. Hauta tasasel tulel umbes 30 minutit.

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)

LISA KOMMENTAAR