pintseldamiseks õli
2 tk x 400 g roogitud ja puhastatud kuld-merikokre
1 peenelt viilutatud sidrunhein
2 cm jupp ingverijuurt (riivi)
1 punane tšilli (viilutatud)
2 sl riisiäädikat
4 tl sojakastet
peotäis värsket koriandrit (haki)
1 laim (lõika pooleks)
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Aseta suur tükk küpsetuspaberit töölauale, pintselda kergelt õliga. Aseta puhastatud kala peale, täida kõhuõõnsus rohke sidrunheina ja vähese ingveriga.
Sega ülejäänud sidrunhein ja ingver talisibula ja tšilliga, tõsta kalale. Nirista peale riisiäädikas ja sojakaste.
Keera kala küpsetuspaberisse.
Aseta kuumale ahjuplaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit.
Tõsta kala lauale, ava paberümbris ja puista peale hakitud koriander ning pigista üle laimimahlaga.
Retsept ilmus briti ajakirjas Olive (February 2008, Steamed sea bream in a paper parcel)
Aurutatud kuld-merikoger
Paberümbrises küpsetatud eksootiliste maitsetega kuld-merikoger e. doraado.