Aurutatud kuld-merikoger

Paberümbrises küpsetatud eksootiliste maitsetega kuld-merikoger e. doraado.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

pintseldamiseks õli

2 tk x 400 g roogitud ja puhastatud kuld-merikokre

1 peenelt viilutatud sidrunhein

2 cm jupp ingverijuurt (riivi)

1 punane tšilli (viilutatud)

2 sl riisiäädikat

4 tl sojakastet

peotäis värsket koriandrit (haki)

1 laim (lõika pooleks)

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Aseta suur tükk küpsetuspaberit töölauale, pintselda kergelt õliga. Aseta puhastatud kala peale, täida kõhuõõnsus rohke sidrunheina ja vähese ingveriga.

Sega ülejäänud sidrunhein ja ingver talisibula ja tšilliga, tõsta kalale. Nirista peale riisiäädikas ja sojakaste.
Keera kala küpsetuspaberisse.

Aseta kuumale ahjuplaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit.

Tõsta kala lauale, ava paberümbris ja puista peale hakitud koriander ning pigista üle laimimahlaga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet.

Loe veel:

Retsept ilmus briti ajakirjas Olive (February 2008, Steamed sea bream in a paper parcel)

LISA KOMMENTAAR