700 g kana rinna- või kintsufileed
Marinaad:3 dl maitsestamata jogurtit
2 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
1 tl karripulbrit
1 purustatud küüslauguküüs
sibulapealseid
soola ja musta pipart
Sega kausis jogurt, sidrunimahl, õli, karri, küüslauk, sool, pipar ja hakitud sibulapealsed.
Lõika kanaliha ampsusuurusteks tükkideks või piklikeks ribadeks. Tõsta lihatükid marinaadi ja sega hoolega, nii et fileetükid oleksid üleni kaetud. Lase kanafileedel vähemalt paar tundi marinaadis maitsestuda (soovitatavalt terve öö).
Lüki marineeritud kanaliha šašlõkivarraste otsa. Grilli kuumadel sütel mõlemalt poolt 8-10 minutit.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (Juuni 2000, Grillitud broilerifilee karri-jogurtimarinaadis). Retsepti testisid ja mugandasid Nami-Nami toimetajad Kaare Sova ja Martiina Anni, pildi tegi Kaare Sova.
Marinaadis seisis ca 3h. Kanafilee jäi mõnus mahlane ja maitsev. Kuna grillida polnud võimalik, siis valmis kana ahjus. Järgmine kord lõikan fileest pikemad ribad, mis siis grilltikkude otsa ajan.
Liha jääb pehme ja maitsev!
Lõikasin rinnafileedest viis pikka riba, mille siis vardasse ajasin - nii jäi söömise mõttes mõnusam. Maitsev marinaad, teeb kana mõnusalt pehmeks.
Grillitud kanafilee karri-jogurtimarinaadis
Mõnus karri-jogurtimarinaad kanalihale.