Konservubadega täidetud tortiljad grillitakse mõnusalt krõbedaks.
2 x 400 g purk punaseid konservube
maitse järgi laimi mahla
5-6 tl tšillikastet
4 hakitud talisibulat
2 hakitud küüslauguküünt
60 g riivitud juustu
4 suurt nisutortiljat
hapukoort või guacamole't
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pane nõrutatud konservoad suurde kaussi, lisa laimimahl ja tšillikaste ning suru kahvli või pudrunuiaga katki. Siis sega juurde talisibul ja küüslauk.
Võta üks nisutortilja ja määri peale pool oasegust (jäta servadest umbes 1-2 cm puhtaks). Puista peale pool riivjuustust ja kata teise nisutortiljaga.
Tee teine tortiljakuhi analoogselt.
Aseta mõlemad tortiljad ahjuplaadile, kata kergelt fooliumiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, siis eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit.
Serveeri hapukoore ja/või guacamole'ga. Retsept on Briti ajakirjast Cook Vegetarian (July 2009). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Oatäidisega tortiljad
Konservubadega täidetud tortiljad grillitakse mõnusalt krõbedaks.