Tofu yakitori-vardad

Jaapanipärases marinaadis küpsetatud tofukuubikud.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g tofu juustu

Marinaad:

4 sl riisiviina e. saket

3 sl tamari sojakastet

1 sl mirinit ehk magusat riisiveini

2 sl mett

Lisaks:

8 väikest šampinjoni

8 kirsstomatit

Valmistamine

Pane sake, sojakaste, mirin ja mesi potti. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni kaste on paksenenud. Lase jahtuda, siis sega juurde tofukuubikud ja lase 30 minutit maitsestuda.

Lüki maitsestunud tofukuubikud vaheldumisi kirsstomatite ja šampinjonidega nelja grillvarda otsa. Aseta vardad ahjuplaadile ning küpseta kuumas grillahjus vardaid aeg-ajalt pöörates ja marinaadiga pintseldades umbes 10 minutit.

Kui tofukuubikud on kuldpruunid, siis serveeri.

Retsept on Briti ajakirjast Cook Vegetarian (July 2009)

LISA KOMMENTAAR