Jaapani maisisupp

Dashi-leemel põhinev supp sisaldab maisi ja talisibulat. Lihtne teha, sobib hästi suvesupiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 maisitõlvikut või 500 g värsket maisi

1 l kuuma dashi- või köögiviljapuljongit

4 värsket munakollast (soovi korral)

4 talisibulat (lõika diagonaalselt viiludeks)

2 sl tamari või tavalist sojakastet

purustatud musta pipart või Shichimi Togarashi (7 vürtsi segu) või furikake't (jaapani vürtsisegu)

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa maisitõlvikud või värsked maisiterad ja keeda umbes 15 minutit. Nõruta. Aseta maisitõlvikud lauale ja lõika terava noaga terad küljest lahti.

Pane maisiterad kannmikserisse koos 2,5 dl puljongiga. Püreesta ühtlaseks, siis hõõru läbi sõela potti.

Pane segu uuesti kannmikserisse, lisa järgmine osa puljongit ja hõõru läbi sõela. Korda, kuni saad võimalikult palju "maisileent" kätte.

Kuumuta maisipuljong potis läbi.

Aseta igasse väikesesse supikaussi munakollane (kui kasutad!). Tõsta peale kuuma puljongit ja sega söögipulkadega, kuni muna on hüübinud.

Kaunista talisibulaviiludega, nirista peale sojakastet ning musta pipart.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Vegetarian (September 1999)

LISA KOMMENTAAR