Philadelphia sushirull

USAs levinud sushirull, mis muutus populaarseks 1980ndatel. Lisaks suitsulõhele ja toorjuustule sisaldab see tihti ka kurki; lisada võib ka avokaadot, sibulat ja seesamiseemneid.

Sushirestoranides valmistatakse seda enamasti pahupidi rullina ehk sushina, kus riis jääb serveerimisel väljapoole.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

7.5 dl sumeshi't e. keedetud ja maitsestatud sushiriisi

6 nori-lehte (merevetikat)

115 g suitsulõhet

115 g kvaliteetset toorjuustu

Serveerimiseks:

sojakastet

wasabi-pastat

sushi-ingverit

talisibulat

Valmistamine

Valmista esmalt sumeshi ehk sushiriis selle retsepti järgi. Lase toatemperatuurini jahtuda. 

Lõika suitsulõhe õhukesteks ribadeks (umbes 1,25 cm laiused). Lõika külm toorjuust umbes 1 cm laiusteks kangideks.

Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).

Aseta nori-lehele 2/3 ulatused õhuke kiht sushiriisi, siis aseta endapoolsesse serva suitsulõheribad ja toorjuust. Keera sushimati abi tihedasti rulli.

Serveeri sojakastme, wasabi, talisibula ja sushiingveriga.

Sushi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Annipildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 14.09.2015 22:46

Lisasin ka värsket kurki, aga tuleb tunnistada, et mulle maitseb sushi pigem toore kalaga.

Martiina
postitatud 15.10.2015 09:19

Maitsev!

MURE
postitatud 18.01.2016 17:11

Kas keegi oskaks öelda, mis on see kogus, kui selle retsepti järgi teha? Vaja oleks 16 sushit.

Laura
postitatud 05.01.2024 11:25

6 nori lehte . tuleb 6 rulli sushit :D

Kaare
postitatud 30.10.2016 15:06

Maitsev sushi!


postitatud 19.04.2022 13:19

Keeramisel pole kile vaja kuna see jääb sushi külge kinna