Lasanje puravike või tatikutega

Kitsejuustu, suvikõrvitsa ja seentega lasanje.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g tükeldatud puravikke või tatikuid

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 suvikõrvitsat

2 sl võid

1 tl soola

0.25 tl musta pipart

800 g ehk 2 purki konservitud purustatud tomateid ürtidega

200 g kitsejuustu

8 lasanjeplaati

75 g riivitud juustu

Valmistamine

Pane puhastatud seened suurde potti. Kuumuta segades, kuni seentest eraldunud vedelik on peaaegu aurustunud.

Haki sibul, lõika suvikõrvitsad kuubikuteks. Lisa sibul ja suvikõrvits koos vähese võiga potis olevatele seentele. Kuumuta, kuni köögiviljad veidi pehmenevad. Maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud tomatid ning keeda segu tasasel tulel 10 minutit.

Lõika kitsejuust viiludeks.

Laota lasanjevormi põhjale tomati-seenekastet, siis veidi kitsejuustuviile ja kata lasanjeplaatidega. Korda. Kõige pealmiseks kihiks jäta tomati-seenekaste, siis puista peale riivitud juustu.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (Tattilasanje). Pildi tegi Nami-Nami palvel toidublogija Britt Paju (Noad-kahvlid).

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.10.2010 22:09

Maitsev. Teinekord tehes maitsestaks ise ürtidega. Need valmismaitsestatud purustatud tomatid pole minu maitsele. Seega pidin kastet natuke timmima. Kasutasin endakorjatud külmutatud puravikke :)

Pille
postitatud 29.07.2016 11:03

Zoozi saatis sellise pildi:

mariad
postitatud 03.04.2013 22:14

mõnus

Hexy
postitatud 19.09.2014 00:39

Suppermaitsev! Mul olid kodus kuuseriisikad ainult, aga maitse oli väga hea. Elukaaslane oli äärmiselt üllatunud, et ilma lihata toit võib nii hea olla :)

Krista
postitatud 07.09.2018 13:13

Mis juust sobiks kitsejuustu asendama?