300 g tükeldatud puravikke või tatikuid
1 sibul
2 sl võid
1 tl soola
0.25 tl musta pipart
800 g ehk 2 purki konservitud purustatud tomateid ürtidega
200 g kitsejuustu
75 g riivitud juustu
Pane puhastatud seened suurde potti. Kuumuta segades, kuni seentest eraldunud vedelik on peaaegu aurustunud.
Haki sibul, lõika suvikõrvitsad kuubikuteks. Lisa sibul ja suvikõrvits koos vähese võiga potis olevatele seentele. Kuumuta, kuni köögiviljad veidi pehmenevad. Maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud tomatid ning keeda segu tasasel tulel 10 minutit.
Lõika kitsejuust viiludeks.
Laota lasanjevormi põhjale tomati-seenekastet, siis veidi kitsejuustuviile ja kata lasanjeplaatidega. Korda. Kõige pealmiseks kihiks jäta tomati-seenekaste, siis puista peale riivitud juustu.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (Tattilasanje). Pildi tegi Nami-Nami palvel toidublogija Britt Paju (Noad-kahvlid).
Maitsev. Teinekord tehes maitsestaks ise ürtidega. Need valmismaitsestatud purustatud tomatid pole minu maitsele. Seega pidin kastet natuke timmima. Kasutasin endakorjatud külmutatud puravikke :)
mõnus
Suppermaitsev! Mul olid kodus kuuseriisikad ainult, aga maitse oli väga hea. Elukaaslane oli äärmiselt üllatunud, et ilma lihata toit võib nii hea olla :)
Mis juust sobiks kitsejuustu asendama?
Lasanje puravike või tatikutega
Kitsejuustu, suvikõrvitsa ja seentega lasanje.