300 g toasooja võid
7 dl nisujahu (420 g)
2 sl piima
2 sl viina
Täidis:6 hapumat õuna
2 peotäit rosinaid
Vana Tallinna likööri
suur peotäis kreeka pähkleid
3 dl pruuni suhkrut
2 tl kaneeli
2 sl kartulitärklist
Määrimiseks:Mina proovisin seda kooki ning see laks minu lemmikute hulka - vaga super kook
Kümnete läbiproovitud õunakookide on sellest saanud lemmik - palju õunu, vähe tainast, hõrk maitse ja isuäratav väljanägemine. Kui ka rosinaid või pähkleid parajasti käepärats pole, tuleb ikka suussulav.
Parim õunakook!
mis siis kui ei ole viina?
Väga halb tainas, liiga raske.Rullida oli seda võimatu, seepärast mätsisin kile peale ning panin sellega koos külmkappi tahenema, seega peale sain 2 eraldi plaati tõsta. Liiga võine, alkholiga rosinate mekk ei tulnud selle alt hästi välja. Muidu täidis oli väga maitsev aga mõne teise tainaga peaks tegema. Parem oleks vast lihtsalt täiesti uus õunakoogi retsept leida. Positiivsed kommentaarid panid mind ka seda tegema. Aga nüüd tundub mulle uskumatu, kuidas saadi rahule jääda?! See taigen on klassikalise purukoogi oma ning parem olekski seda lihtsalt peale pudistada. Seega võiks seda kooki teha parem talveks tehtud õunamoosiga mitte värskete õuntega sügisel. Kuigi hea täidise pärast maitses, siis liiga palju jahmerdamist oli ikkagi ja raske tainas tegi kõhu ka raskeks.
Peterburi-hõnguline õunakook Nina moodi
Siinsetest kogustest saad suure ahjuplaadi suuruse õunapiruka. Kui soovid suures koogivormis küpsetada, siis vähenda koguseid poole võrra.