Küpseõun verivorsti ja pohlamoosiga

Vahva jõulusuupiste retsept.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

pontsakamat verivorsti

rohelist ja hapukat õuna (Granny Smith, Antonovka)

kodust pohlamoosi või Küllus VABA metspohlamoosi

hakitud värsket rosmariini

Valmistamine

Haki rosmariin, sega pohlamoosiga

Lõika õuntest paksemad rattad, eemalda südamik. Aseta peale lusikatäis pohlamoosi ja sellele verivorstist lõigatud paksem ratas. 

Küpseta 180-kraadises ahjus u 20-25 minutit, kuni õun on küps ja verivorstiviil krõbe.

Võta ahjust välja, tõsta peale veel veidi pohlamoosi ja serveeri. 

Arne Schumanni retsept ilmus ajalehes PM Arter (15.12.2007), retsepti tuunis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

svetik
postitatud 15.12.2010 10:54

paistab täitsa huvitav.teen sel aastal katseks

zoozi
postitatud 19.12.2010 11:42

Päris mõnus!

Kaare
postitatud 17.12.2020 13:37

Maitsev!